Lai gan vakardienas lietavas beidzās bez lieliem negadījumiem, speciālisti apsprieduši nepieciešamos pasākumus, plūdu draudu mazināšanai nākotnē.

1. septembrī, divu stundu laikā nolīstot lietum tuvu mēneša normai, Vidumupītē strauji cēlās ūdens līmenis un, nosprostojot lietus ūdens kanalizācijas kolektora izlaides vietas, pilsētā pārplūda ielas un māju pagalmi. Arī pašvaldības SIA „ŪDEKA” mobilizēja spēkus un iespēju robežā centās atsūknēt pārplūdušās akas un ūdeni no Galvenās bibliotēkas, 6.vidusskolas, Ūdens piedzīvojumu parka u.c. pilsētas publisko iestāžu pagrabiem.

Ap plkst. 13 lietum mitējoties, situācija pilsētas ielās uzlabojās, tomēr vēl ap plkst. 14 bija slēgts Inženieru un Zvaigžņu ielas krustojums, kur pašvaldības SIA „ŪDEKA” sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, SIA „Ostas celtnieks” un pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” turpināja pārsūknēt no galvenā lietus ūdens kolektora sakrājušos ūdeni uz Vidumupīti.

Kaut arī šādas dabas stihijas nav paredzamas un var radīt neikdienišķas situācijas, pašvaldības SIA „ŪDEKA” un p/i „Komunālā pārvalde” speciālisti apsprieduši veicamos pasākumus, kas palīdzētu izvairīties no šādiem gadījumiem nākotnē, t.i., izveidot papildus lietus ūdens kanalizācijas izlaides vietas Inženieru ielas kolektoram un lietus ūdens kanalizācijas tīkla problemātisko vietu apzināšanu un to likvidēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: