2. pamatskola jau otro gadu aktīvi piedalās Eiropas Sociālā fonda projekta „Dabaszinātnes un matemātika”’ aktivitātēs.

2. pamatskola pērn kļuva par pilotskolu, aprobējot programmas dabaszinātnēs un matemātikā no 7.-9.klasei. Šajā mācību gadā pēc šīm programmām strādās visas Latvijas skolas. Par projekta aktualitātēm aktīvi tiek informēti arī citu skolu skolotājus. Pirms jaunā mācību gada sākuma notika atvērto durvju dienu Ventspils pilsētas un matemātikas skolotājiem. Skolotāji spēlēja matemātiskās spēles, veica pētnieciskus uzdevumus, apguva datora izmantošanu matemātikas stundās.

Skolas komanda aktīvi piedalās arī projekta rīkotajos pasākumos Rīgā. 24. augustā skolas direktore Sintija Birziņa piedalījās dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītības starptautiskajā samitā 2011. 25.augustā matemātikas skolotājas Inga Šefele un Ilze Grinfogele piedalījās seminārā „Radošās domāšanas veicināšana matemātikā, risinot tipveida uzdevumus. Konteksta loma mācoties matemātiku.”

Savukārt 26. augustā skolas skolotāji un skolēni piedalījās izstādē Dailes teātrī „Daba un zinātne skolā! Aizraujoši!”

Skolā uzskata, ka skolēnos jārada interese par eksaktajiem mācību priekšmetiem, tad radīsies motivācija mācīties un uzlabosies skolēnu mācību rezultāti. 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: