Piektdien plkst.19.00 notiks Ventspils Jaunrades namā Rakstnieku mājas piecu gadu jubilejas grāmatas „Sirds ir jūras vārti” atvēršana.

Šī gada 30. jūnijā Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja svinēja savu pirmo – 5 gadu – jubileju.

Šajos gados Mājā viesojušies vairāk kā 450 rakstnieku no 48 valstīm, un bieži viesu grāmatā, arī vēlāk tapušajos autordarbos parādījušies teksti, kuru līdzautore ir Kurzeme, Ventspils, tās ēkas un parki, jūras krasts, celtņi, vēji, cilvēki un puķes.

Bija radusies iespēja veidot unikālu grāmatu, parādot ne tikai Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas veiksmīgo darbību, bet atklāt arī vides nozīmi mākslas darba tapšanā, saredzēt ikdienas dzīvi un telpu radoša cilvēka acīm, novērtēt cittautu rakstnieku ieinteresētību Latvijas vēsturē un kultūrā.

Grāmatā ievietoti daudzu labāko latviešu dzejnieku – Liānas Langas, Andras Manfeldes, Ulda Bērziņa, Jāņu Rokpeļņa, Jura Kronberga darbi, kā arī dzeja angļu, vācu, franču, krievu, itāļu, islandiešu, zviedru un japāņu valodās, tā tulkota latviski.

Topošās grāmatas māksliniecisko tēlu veidojis viens no labākajiem Latvijas grāmatu māksliniekiem Juris Petraškēvics, izdevis apgāds Mansards, apvienojot to ar augstvērtīgu literāro kvalitāti, grāmata būs lieliska dāvana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, interesants notikums Latvijas kultūras dzīvē.

Pasākumu vadīs Andra Konste.

Ar savu dzeju uzstāsies autori: Uldis Bērziņš, Jānis Rokpelnis, Anna Auziņa, Maira Asare, Sergejs Moreino u.c. Aktrise Kristīne Klētniece un Valdis Lūriņš lasīs cittautu dzejas izlasi no grāmatas.

Uzstāsies Ieva Akuratere un Aivars Hermanis ar dziesmu ciklu Plīvošana ar pilsētu (izcilā latviešu dzejnieka L. Tauna vārdi) un operdziedātājs Jānis Apeinis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: