Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ar priecīgu prātu – uz skolu! 

Ne jau biežā līņāšana un garie gladiolu kāti, bet gan datums kalendārā liecina, ka atkal klāt skolas laiks. Cits skolas durvis vērs pēc vasaras atpūtas, bet pirmklasniekiem sācies pavisam jauns un pagaidām neiepazīts dzīves posms.

Studēs arī ārzemnieki

Ventspils Augstskolas studenti jaunajam mācību gadam iešūpojas ar ballīti,  netradicionālu sportošanu un, protams, arī oficiālo pasākumu augstskolas pagalmā.

2.lpp. Viedoklis: „Vista vai ola?”, laikraksta „Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

„Jā, zināšanas visās skolās apgūst pēc standarta, tomēr tas, kādas prasmes un vērtības tiek apgūtas, atkarīgs skolas no skolotāja. Tā bijis visos laikos, tomēr nav noliedzams, ka šobrīd tā kļuvusi par vēl lielāku loteriju, jo vienojošas vērtības izglītībā nav.”

3.lpp.

No apcietinājuma atbrīvo Barkovski

Pēc vairāk nekā gada pavadīšanas apcietinājumā, pret drošības naudu atbrīvots futbola kluba Ventspils direktors Sergejs Barkovskis un Rasuls Eļmurzajevs, kuri apsūdzēti izspiešanā.

Perspektīvā sola lētāku propāna gāzi

Latvijas Propāna gāze iecerējusi veikt uzņēmuma modernizāciju, kas perspektīvā mazināšot gāzes cenu. Izmaiņas skars arī vairāk nekā 10 tūkstošus mājsaimniecību Ventspils pusē.

4. lpp. Vide

Kas jāievēro sēņotājam

Lietus, kas traucē lauksaimniekiem novākt ražu un liek pastaigu mīļotājiem palikt mājās, sēņotājiem ir tieši laikā. Viņi cer, ka pēc karstās vasaras sēnes mežā augs griezdamās un, galvenais, tajās nemetīsies tārpi, kas līdz šim, šķiet, prata ieperināties pat vēl no sūnu gultas neizlīdušā mazulī.

Matonim cilvēki neinteresē

Kukainis, kas atgādina resnu matu, kā zirga astru, un ko redzēt var, peldoties atklātās saldūdenstilpēs, cilvēkos dažkārt raisa nesaprotamas bailes.

Piltene sēņo

Pirmo reizi Piltenē notikušas sēņotāju sacensības.

5.lpp.

Bez plaukstas, bet laimīga

Judītei Siliņai ir tikai seši pirksti, bet tas viņai nav traucējis apgūt pērļošanu, filcēšanu, tapošanu, iesaistīties mākslas studijā VINcenta un strādāt veikalā.

6.lpp. Sports

Vočtavam solis līdz čempiona titulam

Ventspils jaunais autobraucējs Otto Vočtavs turpina cīnīties par Latvijas čempiona titulu bagiju B 600 klasē – pirms pēdējā posma sacensībām viņš ieņem otro vietu kopvērtējumā, līderim Jānim Baumanim zaudējot tikai vienu punktu.

Dermaks – Ghetto Speedrace čempions

Ansis Dermaks, uzvarot visu posmu sacensībās, kļuvis par Ghetto Speedrace uzvarētāju.

7.lpp. Darbs un nauda

Tūristi brauc tur, kur ir ko redzēt

Ventspils uzņēmēji, kuru bizness saistīts ar tūrismu, šajā sezonā par klientu trūkumu nesūdzas. Viesu māju īpašnieki uzsver pilsētas pašvaldības būtisko ieguldījumu viņu biznesa attīstībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: