Basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanos ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Laksu. 21 gadus vecais spēlētājs jau trenējas kopā ar komandu un ir arī aizvadījis divas pārbaudes spēles.

Pagājušo sezonu Mārtiņš Laksa aizvadīja "VEF Rīga" komandā, spēlējot arī "VEF Juniors" sastāvā. Rīdzinieku komandā Laksa Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadīja 25 spēles, vidēji laukumā pavadot 28 minūtes, gūstot 12 punktus un izcīnot četras atlēkušās bumbas. Savukārt BBL uzbrucējs aizvadīja 17 spēles, laukumā vidēji pavadot 11 minūtes, gūstot trīs punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas. Tāpat Mārtiņš izvadījis arī vairākas spēles Eirokausā un VTB līgā.

Basketbola klubs "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra: "Sākot komplektēt komandu, šajā pozīcijā vēlējāmies redzēt jaunu latviešu spēlētāju, bet tādu, kurš jau uzreiz būtu gatavs iekļauties komandā un spēlēt. Mūsu skatieni tika vērsti Mārtiņa Laksas virzienā, un esam priecīgi, ka visbeidzot viņš tomēr nonācis mūsu komandā. Mārtiņš ir fiziski spēcīgs spēlētājs, augstu motivēts un reāli gatavs spēlēt. Šobrīd treniņos strādā ar augstu atdevi, labi iekļāvies komandā un ceram, ka būs lielisks komandas biedrs un spēlētājs."

Mārtiņš Laksa kopā ar Basketbola klubu "Ventspils" jau aizvadījis divas pārbaudes spēles. Pirmajā spēle pret Klaipēdas "Neptunas" komandu Laksa guva piecus punktus, savukārt pret Krievijas klubu "Triumph" - 13 punkti.

Savulaik BK "Ventspils" sastāvā spēlēja un par zelta medaļām cīnījās Mārtiņa tēvs Jānis Laksa. Līgums ar Laksu junioru noslēgta panākta uz trīs gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: