1. septembrī pēc zibens spēriena Ventspils tiesā daļēji nebija pieejami interneta pakalpojumi, bet no plūdiem cietušas ar skolas un muzejs. Īsi pēc pulksten 12 lietus mitējās un pamazām beidzās arī plūdi.

Foto no applūdušās Pļavas ielas!


Foto no citām Ventspils ielām!

Plūdi Zvaigžnu, Inženieru un Pļavu ielu rajonā

Ūdens iet pāri malām

Labiekārtošanas kobināta pagalmā mēģina braukt ar laivu - VIDEO

Interneta pieslēgums daļai datoru Ventspils tiesā šorīt pēc plkst.9 pazudis pēc ļoti spēcīga pērkona grāviena, kas liek domāt, ka interneta problēmās vainojams tieši zibens.

Problēmas ar internetu nedaudz aizkavēja tiesnešu, tiesneša palīgu un sekretāru darbu, jo nebija iespējams piekļūt serverī noglabātajiem dokumentiem.

Lai gan tas nedaudz iztraucējis darba ritmu, tomēr pašus tiesas procesus problēmas ar internetu nekādi neietekmēja un nevienu tiesas sēdi nav bijis nepieciešams atcelt.

Ilgstošu lietavu dēļ arī applūdušas atsevišķas izglītības iestādes un muzejs. Pie 1. pamatskolas ūdens līmenis ir vairāku desmitu centimetru augsts. Applūduši skolas pagrabstāvi, kur izvietota garderobe uz citas telpas.

Jāņa ielā esošā Ventspils muzeja pagrabstāvā ūdenslīmenis bija sasniedzis aptuveni 40 centimetrus, apdraudot ekspozīciju. No šīs telpas ūdens tika atsūknēts, izmantojot divus VUGD motorsūkņus un vienu muzeja motorsūkni.

Patlaban viss ūdens, kas bija muzeja pagrabstāvā, jau ir atsūknēts, un ekspozīcija vairs nav apdraudēta, tāpēc VUGD darbinieki no šīs vietas devušies prom.

Savukārt Pļavu ielas kvartālā pie Ventspils 1.pamatskolas ūdenslīmenis bija sasniedzis aptuveni 30 centimetrus. Tur patlaban joprojām strādā viena VUGD autocisterna un viena sūkņu stacija. Ūdens ir iekļuvis arī skolā, no kuras VUGD darbinieki to atsūknē uz Inženieru ielu. Savukārt ugunsdzēsēji-glābēji, kuri strādā pie Zvaigžņu ielas, lietus ūdeni pārsūknē uz notekgrāvi.

Pļavu ielas apkaimē pēc stiprajām lietavām ir apgrūtināta satiksme.

LETA, NRA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: