Interese par puķu paklājiem, kas Pilsētas svētku dienās rotāja Ostas ielas promenādi visā tās garumā, nerimās ne sestdien, ne svētdien.

Apskati foto!


Visi 44 paklāju darinātāju darbi ieguva skatītāju atzinību, kas kā gludu oļu kaudzes krājās līdzās paklāju nosaukumiem. Taču žūrijai bija savi vērtēšanas kritēriji. Tika ņemti vērā paklājā izmantotie materiāli, proti, 80 procentiem no paklājā ieaustajiem jābūt florālajiem jeb dabiskas izcelsmes, paklāja augstums, augu stiprināšanas paņēmieni, protams, arī izvēlētā tēla atklāsmes vizuālais izteiksmīgums.

Žūrija izvērtēja komandu paveikto un 1. vietu piešķīra Daugavpils komandai Edgara Vronska kalēju studija par darbu Hall of The mountain king. Otrajā vietā ierindojās Ziedu dizaina meitenes ar latvisko Caur sidraba birzi gāju, bet trešajā – Grobiņas radošais klubs Efeja ar paklājā ieaustu dziesmu Donna Inese. Jauniešu konkurencē uzvarēja zūrenieki, bet skatītāju simpātijas izpelnījās lietuviešu darbs. Kā nu ne, ja Ventspilī atpūšas tik daudz kaimiņvalsts iedzīvotāju!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: