Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca no septembra ievieš jaunu fizioterapijas metodi – kinezioloģijas teipingu.

Kinezioloģijas teipinga pamatmērķis ir veicināt ķermeņa pašatveseļošanās procesus. Teipinga lente ir radīta Japānā. Pats teips ir vienpusēji lipīga, dabīga materiāla lenta, kuras īpašības ir ļoti līdzīgas ādas īpašībām. Tā ir gaisa un ūdens necaurlaidīga, ar to pat var iet dušā un aizmirst, ka tā atrodas uz ādas. Dabīgais materiāls ļauj ādai elpot, to droši var nēsāt pat vairākas nedēļas.

 

Teipinga metodi izmanto sporta ārsti, fizioterapeiti, rehabilitācijas ārsti un ergoterapeiti, lai paildzinātu un uzlabotu terapijas efektivitāti. Izmantojot dažādas aplikāciju tehnikas, var panākt šādus efektus:

  • muskuļu tonusa kontrole – stimulē vai kavē muskuļu kontrakciju;

  • uzlabo mikrocirkulāciju – mazina tūsku, asinsizplūdumus;

  • sāpju mazināšana;

  • locītavu funkciju uzlabošana – nodrošina atbalstu un stabilitāti locītavām;

  • pozas, deformācijas korekcija.

Pielietošanas iespējas ir ļoti plašas: profilaksei, tūskas un sāpju mazināšanai (muguras sāpes, locītavu sāpes, muskuļu sāpes u.c.), sporta medicīnā, traumatoloģijā un ortopēdijā, neiroloģijā, ginekoloģijā (grūtniecība), pediatrijā un internajā medicīnā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ergoterapeite Anastasija Bajeva stāsta, ka viņa un fizioterapeite Arnita Birziņa sākumā šo metodi pamēģinājušas.

 

Redzot, cik tā ir efektīva, abas speciālistes izgājušas kursus, lai varētu šo pakalpojumu piedāvāt arī Ventspils slimnīcā. Sākumā pacienti uz šo lentu skatās ar skepsi un īpaši netic, ka šī metode palīdz. «Bet, kad uzliek teipu, piemēram, uz sastiepta vai saspringta muskuļa un uzreiz paliek vieglāk, visi ir pārsteigti, ka bez zālēm var panākt tādu pretsāpju efektu,» stāsta Bajeva.

 

Efektīvās palīgmetodes iedarbība ir daudzveidīga – var panākt gan muskuļa atslābināšanu, gan pretsāpju efektu un locītavu stabilizāciju. Piemēram, noteipojot sāpošu locītavu, pacients var pat atteikties no pretsāpju zālēm.

Apmeklējot speciālistus, iepriekš jāpierakstās slimnīcas reģistratūrā pa tālruni 63624665.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: