Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs uzskata, ka iekasēto nodokļu ieņēmumu pieaugums ir pietiekams, lai indeksētu pensijas, pabalstus un valsts un pašvaldību darbinieku algas.

Apskati video!

"Saeimā Sociālo lietu komisijā izskatīja jautājumu par pensiju indeksāciju. Es jau jūnijā ierosināju, ka vajag noteikt indeksāciju no šī gada 1.oktobra un nākamā gada 1.janvāra. Es to pamatoju ar to, ka par 5% ir pieaugusi inflācija. Vienlaicīgi pēdējās ziņas rāda, ka IKP [2.ceturksnī] mums ir pieaudzis par 5,3% salīdzināmās cenās. Ja šīs divas lietas summē, tad kopējais pieaugums ir vairāk nekā 10%, un, ņemot vērā, ka daudzi nodokļi tika palielināti, tad valsts budžeta ieņēmumu daļai pret pagājušo gadu pieaugumam ir jābūt apmēram 12-13%. Faktiski uz nodokļiem [ieņēmumu pieaugums] ir 8%. Protams, tas nozīmē ka nodokļu iekasēšanā Vilka kungs un Dombrovska kungs strādā ļoti slikti, jo nodokļiem vajadzēja būt pieaugumam vismaz 12%. Tā kā 4% ir pazaudēti no šī pieauguma. Rēķinot uz gadu, tie ir apmēram 160 miljoni latu," savu viedokli argumentēja Lembergs.

Tomēr arī 8% pieaugums ir pietiekami liels, lai valdībai pietiktu finanšu resursu inflācijas kompensācijai iedzīvotājiem, indeksējot pensijas, pabalstus un valsts un pašvaldību darbinieku algas, akcentēja Lembergs.

"Diemžēl šādu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un manu iniciatīvu Saeimā neatbalstīja neviena politiskā partija. [..] Tā kā šis jautājums Saeimā patlaban tiek bloķēts. Es esmu aicinājis ZZS aktivizēt šo darbību un mēģināt pārliecināt savus kolēģus parlamentā, nodemonstrējot vienotību pensionāru interešu aizsardzībā," sacīja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: