Ventspils reģiona sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" sākti būvdarbi, lai pilnveidotu poligona infrastruktūru - izveidotu atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centru, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēmu ar sadedzināšanas lāpu.

Jūlija beigās "Ventspils labiekārtošanas kombināts" saņēma būvatļauju Ventspils reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta nulles cikla īstenošanai. Nulles cikls ietver būvlaukuma sagatavošanas darbus un objekta nospraušanu dabā, rakšanas darbus, pagaidu pievadceļu izveidi, pagaidu komunikāciju ievilkšanu, ēku un konstrukciju apakšzemes daļas būvniecību jeb pamatu betonēšanu, kā arī apakšzemes komunikāciju tīklu izlikšanu.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība "Konsorcijs RTS", bet būvdarbu inženiertehnisko uzraudzību nodrošina SIA "Geo Consultants".

Projektu plānots īstenot līdz 2012.gada beigām, izmantojot piešķirto Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 3,16 miljonu latu apmērā. Kopējās projekta izmaksas plānotas 4,65 miljonu latu apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pārējos līdzekļus nodrošinās "Ventspils labiekārtošanas kombināts", piesaistot kredītresursus.

Sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" Vārves pagastā tiks izveidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu. Šie pasākumi nodrošinās modernas un inovatīvas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un apglabāšanas sistēmas izveidi. Tāpat arī tiks izpildītas ES prasības par atkārtotu sadzīves atkritumu izmantošanu, kā arī par bioloģiski noārdāmo atkritumu apglabāšanas un CO2 emisijas samazināšanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: