10. augustā no plkst. 12 līdz 18 Ventspils galvenajā bibliotēkā būs apskatāma plakātu izstāde par tēmu «Ilgstpējīga enerģija:vīzija un piemēri praktiskiem risinājumiem Latvijā»

Apmeklētāji varēs:

  • uzzināt par ilgtspējīgas enerģijas vīziju Latvijai (Latvija- 2050);

  • iepazīties ar scenārijiem atjaunojamo energoresursu izmantošanā;

  • apgūt Latvijai piemērotus ilgtspējīgas enerģijas risinājumus praksē- mājsaimniecībām, skolām, pašvaldībām;

  • iepazīties ar praktiskiem piemēriem kā uzlabot energoefektivitāti mājsaimniecībās; uc.

Izstādes laikā iespēja piedalīties konkursos, noskatīties interesantus vides klipus un uzzināt sev interesējošo par ilgtspējīgiem energo-risinājumiem.

Latvijas ilgtspējīgas enerģijas vīzija paredz līdz 2050.gadam pakāpeniski atteikties no fosilo energoresursu izmantošanas un pilnībā pāriet tikai uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu, kļūstot par CO2-neitrālu valsti. Vienlaikus mērķis ir izmantot tos vietējos atjaunojamos energoresursu, kas Latvijā ir pieejami, tādejādi samazinot energoresursu importu un nodrošinot enerģētisko neatkarību.

Ilgtspējīgas enerģijas vīziju kopīgi izstrādāja Starptautiskais Ilgtspējīgas enerģijas sadarbības tīkls (INFORSE) sadarbībā ar biedrību „Latvijas Zaļā kustība” un biedrību „Zaļā brīvība”. Par pamatu ir ņemts Dānijas universitāšu izstrādātais modelis. Vīzijā ir ņemts vērā Latvijas atjaunojamo energoresursu potenciāls, pašreizējais un sagaidāmais enerģijas pieprasījums un īstenotie energoefektivitātes pasākumi.

Būtiska energoefektivitātes palielināšana ir viens no Latvijas ilgtspējīgas enerģijas vīzijas 2050.gadam galvenajiem veiksmes faktoriem.

Ventspils Galvenajā Bibliotēkā būs iespēja apskatīt plakātus, aizpildot anketas un pareizi atbildot, iegūt pārsteiguma balvas.

Anketas par energoefektivitāti varēs saņemt pie informācijas .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: