Valsts kontrole (VK) patlaban veic revīzijas Ventspils brīvostā, Jūrmalas domē, kā arī vairākās ministrijās, informēja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Valsts kontroliere atklāja, ka Ventspils brīvostas revīzija jau tuvojas finālam, savukārt pārējo revīziju rezultātus VK kontrole publiskos rudenī – oktobrī vai novembrī.

Viņa stāstīja, ka Jūrmalā tiek pārbaudīts, kā dome vada pašvaldības uzņēmumus. Vairākās pašvaldībās auditori vērtē aģentūru darbības likumību.

Revidenti strādā Satiksmes ministrijas padotības iestādē VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", Zemkopības ministrijā tiek pārbaudīts, kā tā apsaimnieko savus īpašumus, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiek pārbaudīts, kā tiek tērēti līdzekļi no siltumnīcas efektu radošo gāzu (CO2) tirdzniecībā iegūtās naudas, Tieslietu ministrijā auditori pārbauda cietumu darbību, jo Centrālcietumā iepriekš tika atklāts ļoti daudz pārkāpumu.

Aizsardzības ministrijā un Iekšlietu ministrijā auditori vērtē sociālo garantiju sistēmu, tāpat revīzija sākta arī "Latvijas Dzelzceļā".

Sadarbībā ar Krievijas kontrolējošajām institūcijām šogad VK pārbauda, kā tiek ievēroti starpvalstu līguma nosacījumi par kara veterānu sociālajām garantijām un apbedījumu vietu apsaimniekošanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: