Basketbola klubs „Ventspils” pastiprinājies ar amerikāņu aizsargu Džamaru Jangu (Jahmar Young), kurš pagājušo sezonu aizvadīja Serbijas komandā KK Crvena Zvezda.

Džamars Ventspilī ieradīsies jau tuvākajās dienās, lai uzsāktu treniņus kopā ar savu jauno komandu.

Divdesmit četrus gadus vecais Baltimorā dzimušais Jangs, savu basketbolista karjeru uzsācis New Mexico State(NCAA) koledžā. Pēc koledžas trešā gada devies uz Eiropu un pievienojies vienai no spēcīgām Serbijas komandām KK Crvena Zvezda un šīs komandas sastāvā aizvadīja visu 2010./11. sezonu. Spēlējot Adrijas līgā , aizvadījis 22 spēles, vidēji laukumā pavadot 26.3 minūtes, gūstot 12.6 punktus, 1.3 reizes asistējot un iegūstot 2.5 atlekušās bumbas. Marta vidū, noslēdzoties Adrijas līgas regulārai sezonai, Jangs pārtrauc līgumsaistības ar Serbijas komandu un uz sezonas finālspēlēm pievienojas Beļģijas komandaiCharleroi kur kopā ar komandu izcīna Beļģijas čempiona titulu.

Basketbola kluba „Ventspils” galvenais treneris Gundars Vētra:„ Tā kā Efejuku bija izlēmis, ka nevēlas turpināt sadarbību ar mūsu komandu, mums nācās meklēt spēlētāju viņa pozīcijā. Skatījāmies, kurš uz šo brīdi ir pieejams tirgū un mūsu izvēle krita uz Džamaru Jangu. Viņš ir aizvadījis lielisku koledžas basketbola karjeru, turklāt pēc koledžas trešā gada vēlējās pieteikties NBA draftam, tomēr dažādu apsvērumu dēļ tas neizdevās. Visu pagājušo sezonu aizvadīja Serbijas klubā KK Crvena Zvezda, kas komentārus nevienam neprasa. Tas arī bija viens no faktoriem, kāpēc izvēle krita uz viņu, jo veselu sezonu aizvadījis komandā, kur vienmēr smagi jāstrādā un ir sakārtota sistēma. Domāju , ka viņš būs labs komandas biedrs sadzīvē un laukumā.”

Savukārt BK „Ventspils” komandu vairs nepārstāvēs Vejinmi Efedžuku, kurš izvēlējies savu basketbolista karjeru turpināt Itālijas klubā Pepsi Juvecaserta.

BK „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: „ Komplektējot šīs sezonas sastāvu, mēs rēķinājāmies ar Efedžuku kā individuāli spēcīgu spēlētāju. Tomēr pastāvēja bažas, ka sadarbība, dažu apsvērumu dēļ, varētu neturpināties. Jau jūnija beigās, kā to paredz līguma nosacījumi, mēs paziņojām, ka līgumu pagarinām uz vēl vienu gadu. Vēlāk parādījās informācija, ka par viņu ir interese no Itālijas kluba, pat vairākiem, un arī pats spēlētājs vēlējās sevi pierādīt vienā no Eiropas spēcīgākajām basketbola līgām. Sapratām, ka paturot Efedžuku ar līgumā noteiktajām tiesībām mēs iegūsim spēlētāju, kurš diezin vai sevi ziedos komandas mērķu sasniegšanai. Samērā operatīvi, kopā ar Efedžuku aģentūru, panācām vienošanos, kurā paredzēti nosacījumi, pēc kuru izpildes spēlētājs var spēlēt jebkurā citā pasaules basketbola komandā. Dotajā mirklī atrodamies saistību izpildes procesā, tādēļ varam teikt, ka formāli Efedžuku joprojām ir BK „Ventspils”spēlētājs.”

Šobrīd BK „Ventspils” sastāvā treniņus aizvada Artūrs Strēlnieks, Ronalds Zaķis, bet trešdien viņiem pievienosies Sems Vilards un Stīvens Grejs. Šajā nedēļā Ventspilī ieradīsies jauniegūtais viesspēlētājs Džamars Jangs. Savukārt Latvijas vīriešu izlases sastāvā treniņu nometni aizvada vēl četri ventspilnieki Jānis Strēlnieks, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers un Lauris Blaus. Par iekļūšanu BK „Ventspils” galvenās komandas sastāvā cīnās arī ventspilnieku jaunā maiņa - Dāvis Čoders, Dāvis Lejasmeiers, Kārlis Apsītis, Ervīns Jonāts un Uģis Pinete.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: