Šodien plkst.13.30 Ventspils Jaunrades namā tiks parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils domi, Latvijas Samariešu apvienību un Vācijas Strādnieku samariešu apvienības Ziemeļaustrumu reģionālo nodaļu par Sociālās aprūpes centra izveidi Ventspilī.

"Jauna Sociālās aprūpes centra izveidošana Ventspilī ļaus mums parūpēties par tiem pensionāriem un invalīdiem ar kustību traucējumiem, kas palikuši bez pajumtes," plānotā Sociālās aprūpes centra nepieciešamību skaidroja Ventspils Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe.

"Pirms pieciem gadiem parakstījām sadarbības līgumu ar Samariešu apvienību, izveidojot Ventspils nakts patversmi. Šo gadu laikā Latvijas Samariešu apvienība ir parādījusi sevi kā uzticamu un profesionālu sadarbības partneri sociālo jautājumu risināšanā," atzina Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks.

"Vācijas Strādnieku samariešu apvienība savas vairāk nekā 130 gadu darbības laikā ir uzkrājusi ļoti lielu pieredzi un zināšanas sociālās palīdzības un aprūpes jomā. Mūsu organizācijas misija ir nodot to tālāk, palīdzot izveidot jaunu sociālās palīdzības struktūru kādā no kaimiņvalstīm Baltijas jūras krastā," informēja Vācijas Strādnieku samariešu apvienības Ziemeļaustrumu reģionālās nodaļas izpilddirektore Vībke Vegnere.

Latvijas Samariešu apvienības Ventspils nodaļa dibināta 2006.gadā. Jau kopš pirmā darbības gada Samariešu apvienība Ventspilī nodrošina drošības pogas jeb mājas neatliekamā izsaukuma un aprūpes dienesta pakalpojumus, kā arī Ventspils nakts patversmes darbību. 2009.gadā Ventspilī durvis vēra HIV/AIDS un atkarību konsultatīvais kabinets.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: