Gerhardts Hofmans no Vācijas pilsētas Flensburgas atzīst, ka jau sen gribēju atbraukt uz Latviju. Šogad radās tāda iespēja, jo draudzene, ar kuru iepaziniess Vācijā, ir no Ventspils. 

Un mēs atbraucām uz jūsu pilsētu, pavadījām šeit divas nedēļas. Būtiski, ka Ventspils ir savienota ar Eiropu, pateicoties ļoti ērtai prāmju satiksmei. No Flensburgas mums vajadzēja mērot tikai 70 kilometru līdz Lībekai, kur iekāpām prāmī Translubecaun ieradāmies tieši šajā pilsētā. Atpakaļ nolēmām braukt caur Zviedriju, lai padarītu mūsu ceļojumu garāku. Ar prāmi no Ventspils aizbraucām līdz Nīneshamnai, bet no turienes – ar mašīnu līdz Flensburgai.

 

Pateicoties Ventspilij, esmu guvis visjaukākos un sajūsmas pilnus iespaidus par šo valsti! Jūsu pilsēta mani pārsteidza ar savu tīrību, sakoptību, ērtumu un kompaktumu, zaļajām zonām un parkiem. Pilsēta nav liela, taču man nepietika ar divām nedēļām, lai apskatītu visas tās ievērojamākās vietas un pilsētvides objektus. Taču tas, ko paguvu apskatīt, atstāj vislabāko iespaidu. Jāsaka, ka salīdzinājumā ar Flensburgu Ventspilī ir vairāk tūrisma un atpūtas objektu.

 

Man ļoti patika, ka pilsētā praktiski jebkurā vietā iespējams ērti novietot automašīnu. Fantastisku iespaidu uz mani atstāja Piedzīvojumu parks, Lemberga hūte un Piejūras parks. Man patika pludmale, mols, kempings, jo īpaši – govis, kas diemžēl nedod piena. Labs tirgus, laba produktu izvēle.

 

Pietiekami daudz kafejnīcu, kurās var ērti un garšīgi paēst. Apkalpošana kafejnīcās un veikalos ir Eiropas līmenī. Tā kā daudzi objekti atrodas netālu viens no otra, daudzas vietas var izstaigāt kājām. Pamanīju, ka Ventspilī ir daudz skaistu meiteņu. Jūsu pilsētā pavadītās divas nedēļas man bija ļoti piesātinātas, nodrošinot patīkamu atpūtu. Savam dēlam arī ieteicu noteikti atbraukt uz Ventspili.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: