Svētdien Ventspilī nodibināta partija "Brīvība". Partijas valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais AS "Cēsu alus" finanšu direktors Anrijs Aumalis, kurš pašlaik ieņem vadošu amatu kādā pārtikas nozarē strādājošā uzņēmumā Igaunijā.

Fotogrāfijas no partijas dibināšanas sapulces.

Aumalis savulaik dzīvojis Ventspils novada Ugāles pagastā un absolvējis Ventspils Augstskolu.

Partijas "Brīvība" valdē ievēlēti vēl četri valdes locekļi - Ieva Kantmane, Dace Blumberga, Dace Brimerberga un Kaspars Lazdāns.

Partijas dibināšanas kopsapulce notika Ventspilī, Krasta ielā, dziednieces Anitas Pukaļevas dārzā. Pukaļeva, kura pazīstama arī kā dziedniece Virsmāte, jau kopš 2009.gada pulcējusi kopā domubiedrus, kuri pamazām nonākuši līdz idejai par partijas dibināšanu. Viņa pati gan nebūs šīs partijas biedre un neplāno kandidēt Saeimas vēlēšanās. "Es nebūšu partijas vadītāja. Es tikai palīdzu organizēt, jo man ir tādas spējas. Vēlos palīdzēt jaunajiem," pirms partijas dibināšanas sapulces aģentūrai atzina Pukaļeva.

Partijā ir gan Ventspils pilsētas un Ventspils novada iedzīvotāji, gan cilvēki no Kurzemes un Rīgas, īpaši aktīvi esot liepājnieki, informēja Pukaļeva. Tuvāko divu nedēļu laikā plānots iesniegt nepieciešamos dokumentus, lai partiju oficiāli reģistrētu.

Partija "Brīvība" plāno kandidēt arī rudenī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās. "Es ceru, ka mēs kandidēsim. Šodien jau ir tauta jāiekustina. Mēs gan vairāk nākam kā tādi tautas uzsildītāji - ir jāiet un jārunā. Ja to nedarīs, tad, redzot, ka neviens neko sevišķi negrib, nekas arī nesanāks," izteicās Pukaļeva.

Runajot par iespējamo sadarbību ar citām partijām, "Brīvības" valdes priekšsēdētājs Aumalis sacīja: "Mums nav tāds saraksts, ar kurām partijām mēs sadarbojamies un ar kurām nē, bet, protams, izejot no mūsu izvirzītajām vērtībām, droši vien būs partijas, ar kurām mūsu uzskati nesakritīs". Aumalis pieļauj iespēju, ka viņš varētu kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: