Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī aicina 23.jūlijā plkst.13-15 visus Ventspils puķu draugus un Ziedu dienas viesus uz pils pagalmu ierasties ar savu mīļāko augu sēklām.

Pagalmā būs iespējama iepazīšanās un maiņa ar pils dārza puķu sēklām un savu izredzēto augu ar precizēto latīnisko nosaukumu un vēlējumu trīs valodās Iestādi mani! varēs palaist pa vējam ar hēlija balona palīdzību.

Pilī šobrīd skatāmas vairākas izstādes – Dabas muzeja interaktīvā izstāde Sajūti jūru! , muzeja krājuma izstāde Pils iela pirms 100gadiem, deportāciju piemiņai veltītā pētnieciskā izstāde un Unikāla liecība par pirmajiem cilvēkiem Kurzemē, kurā atklājas, ka cilvēki tagadējā Kurzemes teritorijā parādījušies 2000 gadus agrāk nekā līdz šim tika domāts.

Piejūras brīvdabas muzejā, apliecinot savu puķēm tuvo dabu, kursēs izpušķots Mazbānītis (sponsors sia Pantio), bet pēc ziedošās Zaķu ģimenes skulptūras atklāšanas plkst.14:30 un plkst.16:00 muzeja dārzniece demonstrēs Stāstu ar dzīvajām bildēm, t.i., stāstīs un rādīs Piejūras brīvdabas muzeja daudzveidīgos augus.

Pieskaņojoties Ziedu dienai, Piejūras brīvdabas muzeja dzirnavās skatāma liepājnieka Pētera Taukuļa kolāžu izstāde Sievietes un ziedi, bet praktiski orientētos muzeja apmeklētājus noteikti saistīs muzeja krājuma izstāde Vecais, labais....

Pēcpusdienā  plkst.17 Amatu mājā tiks izrādīta draudzīgā Ugāles amatierteātra izrāde-komēdija Sausā lapa (pēc Aivara Bankas lugas). Izrādē būs iespēja vērot pazīstamā ērģeļbūvētāja un mācītāja Jāņa Kalniņa spēju iejusties saules brāļa lomā un par mūsdienu ekonomisko situāciju pasmieties kopīgi un caur puķēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: