Sestdien Ziedu dienu Ventspilī 2011 apmeklēja ap 30 000 cilvēku. 1071 no tiem bija reģistrējušies dalībai 34.Latvijas Puķu draugu saietā. Ap 5000 viesu apmeklēja pazīstamā britu mūziķa Pola Janga koncertu.

Puķu draugu saieta dalībnieku grupas pavadīja 29 speciāli apmācīti Ventspils gidi, kas palīdzēja puķu mīļiem iepazīt skaistākos un ziedošākos Ventspils skvērus, parkus un dārzus. Kopā ar ventspilniekiem dārzkopji piedalījās lielās viengadīgo puķu dobes atklāšanā Sarkanmuižas pļavā, kur tapa arī sanākušo kopbilde.

Jau iepriekš informējām, ka viengadīgo puķu dobē Sarkanmuižas pļavā uz mākslīgi uzbērta vaļņa divdesmit piecos krāsainos puķu apļos 2011.gadā ir iestādīti 10740 vasaras puķu stādi: samtenes, leduspuķes un balzamīnes.

Visas dienas garumā autobusi ar puķu draugiem brauca lūkoties uz puķu skulptūru Zaķu ģimene, ko plkst. 14:00 atklāja skvērā pie Mazbānīša pieturas „Kalns”. Lai izgatavotu zaķu tēvu, māti un gulošo mazuli, izmantoti ap 4000 viengadīgo puķu stādu.

Piemiņai no pasākuma dalībnieki saņēma arī Ventspils pilsētas domes speciāli izdotu 24 lappušu biezu bukletu „Ventspils – zaļa, ziedoša, dzirkstoša”, kurā apkopota informācija par pilsētas parkiem, dārziem, skvēriem, strūklakām, puķu skulptūrām, skaistākajām dobēm un gaisa dārziem. Tajā atrodams gan to uzskaitījums, gan vēsturiska informācija par to tapšanas un pārtapšanas gaitu. Izdevums papildināts ar bagātīgu fotomateriālu.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs izdevis arī pastaigu karti trīs valodās ( latviešu, krievu un angļu) „Ventspils – puķu un strūklaku galvaspilsēta”. To bez maksas iespējams saņemt gan tūrisma informācijas centrā, gan Ventspils tūrisma objektos.

Noskaties VIDEO no pasākumiem visas dienas garumā!

VIDEO - Intervija ar Polu Jangu.

VIDEO - Pola Janga koncerts

Apskati fotogrāfijas no pasākumiem Reņķa dārzā!

Fotogrāfijas no pasākumiem visas dienas garumā!

 

Fotogrāijas no pasākumiem Lielajā laukumā.

 

Fotogrāfijas no vakara koncerta.

Fotogrāfijas no noslēguma koncerta un "Pilsētas rotas" apbalvošanas ceremonijas

Fotogrāfijas no naksts skrējiena

Iesūtītās bildes - Ziedu diena Venstpilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: