Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atstādināts mācītājs laulā brīvticībā

Kādā skaistā Ugāles pļavā notikušas laulības. Edīti un Dāvi laulāja Valters Korālis. Agrāk viņš bija Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītāju sarakstā, bet tagad praktizē pretrunīgi traktēto brīvticību.

Pastniece nospēlē svešu naudu

Trešdien daudzi Ventspils pensionāri nesagaidīja pensiju un satraukušies zvanīja uz pastu. Tajā pašā dienā Valsts policijas Ventspils iecirknī uzsākts kriminālprocess par to, ka pastniece piesavinājusies svešu naudu. Aizdomās turamā aizturēta.

2.lpp.Viedoklis: «Taisnīguma pārdevējs», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vecāki saviem bērniem parasti saka, lai apgūst kādu arodu, tad bez maizes nepaliks. Šo padomu šobrīd vajadzētu ņemt vērā ikvienam, neatkarīgi no vecuma. Taisnīgums nevienu vēl nav pabarojis, tikai labi padarīts darbs to spēj.»

3.lpp.

Karlīnes ielas svētki  iepauzē

Tradicionālie Karlīnes ielas svētki šogad nenotiks. Organizatori krās idejas nākamajam gadam.

Ostas uzņēmumiem dārgāka elektrība

Kopš vakardienas vairākiem Pārventā esošajiem ostas uzņēmumiem par gandrīz 30% paaugstinājušās elektroenerģijas izmaksas.

Nolija gandrīz mēneša norma

Naktī no trešdienas uz ceturtdienu daudzviet Latvijā plosījās negaiss. Ventspilī un novadā tas lielu postu nav nodarījis, taču lietus vienā naktī nolija tuvu mēneša normai.

4.lpp.

Šķelda sola stabilākus tarifus

Šonedēļ «Ventspils siltums» parakstījis līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par abu katlumāju rekonstrukcijas un to pārejas no mazuta uz biomasu līdzfinansēšanu no ES Kohēzijas fonda.

Situāciju mežos dramatizē

Pēdējā laikā izvērtusies asa diskusija par Latvijas mežu ciršanas apjomiem. Sabiedrības apziņā tiek sēts viedoklis, ka nacionālā bagātība tiek bezatbildīgi izsaimniekota un izpārdota ārzemniekiem.

5.lpp.Kultūra

«Opera Ficta» – stāsts par krāsainu Kurzemi

Aiz kalniem nav 7. augusts, kad teātra namā «Jūras vārti» novērtēsim neparastu pirmizrādi – Uģa Prauliņa muzikālo projektu, vēsturisku dēku stāstu «Opera Ficta».

Sākas vokālā meistarklase

Ventspils Mūzikas vidusskolā līdz trešdienai notiks Starptautiska vokālā meistarklase, nodarbībās piedalīsies 23 interesenti.

Valērijai šogad veicas

Bērnu popstudijas «Jūras akmentiņi» dziedātājai Valērijai Čuvizovai

šis gads ir īpaši veiksmīgs. Konkursā «Nāc sadziedāt 2011» iegūts «Grand Prix», konkursa «Balss pavēlnieks» jaunākajā grupā pirmā vieta, bet nupat Starptautiskajā bērnu mūzikas konkursā «Vitebska 2011» – otrā vieta.

6.lpp. Sports

Skrējiens nakts tumsā

Pirmo reizi Ventspils skriešanas vēsturē notiks «Paulig nakts skrējiens 2011».

Mūsējie «Baltic games» finālā

Viktors Kronbergs un Toms Slukins iekļuvuši prestižo ekstrēmo sporta veidu sacensību «Baltic games» finālā.

7.lpp. Intervija

Tāpat vien neviens neko nedos

Par aktuālākajiem jautājumiem Ventas Balss iztaujā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieku sadarbības jautājumos GUNTI BLUMBERGU.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: