Šonedēļ Latvijā gaidāms sutīgs laiks, vietām plosīsies pērkona negaiss. Karstākā diena būs ceturtdiena, kad temperatūra paaugstināsies līdz +33 grādiem, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Pirmdienas pievakarē Latviju no dienvidrietumiem sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte, otrdien tā atradīsies virs valsts austrumu daļas, tādēļ gaidāms mākoņaināks un vēsāks laiks. Trešdien fronte sāks virzīties atpakaļ uz rietumiem, aiz tās ar austrumu, dienvidaustrumu vēju ieplūdīs karsts gaiss.

Sagaidāms, ka piektdien, sākot no valsts dienvidrietumiem, Latviju atkal šķērsos aukstā fronte un karstums pamazām atkāpsies.

Debesis bieži aizklās mākoņi, gandrīz katru dienu vietām gaidāms pērkona negaiss un lietusgāzes. Atsevišķām vietām negaiss var atnest ne tikai stipru lietu, bet arī krusu un vētru.

Otrdien palielinātā mākoņu daudzuma dēļ gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā nepārsniegs +25 grādus, bet trešdien, par spīti mākoņiem un lielajam gaisa mitrumam, temperatūra var sasniegt +30 grādu, ceturtdien - pat +33 grādus. Arī naktis kļūs siltākas - naktī uz ceturtdienu un piektdienu temperatūra nebūs zemāka par +16..+21 grādu. Brīvdienās gaiss kļūs vēsāks, temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +20..+26 grādiem.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: