Topošās Zatlera reformu partijas līderis, eksprezidents Valdis Zatlers atteicies piedalīties laikraksta "Diena" rīkotajā diskusijā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Kā informē "Diena", Zatlers paziņojis, ka ar Lembergu sarunās ne pirms, ne pēc vēlēšanām neiesaistīsies. Viņš arī sacījis, ka neiesaistīšoties jebkādās sarunās un diskusijās ne tikai ar Lembergu, bet arī Aināru Šleseru un Andri Šķēli, jo, viņaprāt, šīs trīs personas nevajadzētu uzklausīt un ņemt vērā.

Eksperti uzskata, ka politiķiem tomēr neklājas tā rīkoties.

Lembergs par šādu iznākumu esot bijis pārliecināts, "par 99% biju pārliecināts, ka viņš nobīsies. Citu atbildi negaidīju." Viņš ir pārliecināts, ka Zatlers nespētu atbildēt, konkrēti kuri likumi un Ministru kabineta noteikumi ir pieņemti Lembergam par labu un kāpēc netika sasaukta ārkārtas sēde, ja tas tika konstatēts. Nāktos runāt arī par reģionu attīstību un ES fondu izmantošanu.

"Zatlers būtu sprukās, jo publiski atklātos, ka viņam nav faktu. Nekad mūžā viņš neies ar mani diskusijā. Gļēvs viņš bija, kad parādījās otrs prezidenta kandidāts un gļēvuma dēļ izdeva rīkojumu nr. 2," laikrakstam izteicies Lembergs.

Zatlera un Lemberga diskusija bija ieplānota interneta tiešraidē "diena.lv" nedēļā, kad gaidāms referendums par Saeimas atlaišanu, plānotās diskusijas tēmas - tiesiskums, valsts nozagšana, godīga politika, varas un sabiedrības šķirtība. Diskusijā bija iecerēts runāt par to, kā interesēs strādā politiķi Latvijā, diskutēt par oligarha jēdzienu un iezīmēt ceļus, kā Latvija var iegūt jaunu un kvalitatīvu lēmējvaru. Lembergs kā diskusijas partneris bija izvēlēts, ņemot vērā abu politiķu savstarpējos asos izteikumus vienam par otru.

Pēc Baltijas Pētnieciskās žurnālistikas centra vadītājas Ingas Spriņģes domām, atsakoties piedalīties šādā diskusijā, Zatlers parāda, ak ir nobijies, jo apzinās, ka šajā diskusijā zaudēs.

Mediju eksperte Sandra Veinberga uzskata, ka politiķi pirms vēlēšanām ir spiesti runāt ar visiem par visu, "ja kāds saniķojas un to nedara, viņš ir zaudētājs". Viņasprāt, ar šādu atteikumu Zatlers riskē zaudēt vēlētāju balsis. "Šķiet, Zatlers nav vēl laukā no Valsts prezidenta lomas, viņš uzvedas kā prezidents, pierādot, ka jaunai lomai vēl nav gatavs," uzskata Veinberga.

Politologs, LU profesors Juris Rozenvalds ir pārliecināts, ka politikā diskusijas ir nepieciešamas, jautājums ir, par ko diskutēt, jo "strīds ar Lembergu par sorosītiem neizbēgami pārvērstos par lamāšanos. Zatlera kunga vietā es ietu uz šādu diskusiju. Viņš var teikt, ka nesadarbosies ar konkrētiem politiķiem, taču publiska diskusija ar jebkuru politisko spēku, kas darbojas likuma robežās, ir vajadzīga."

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: