Šodien Rīgā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā pašvaldības SIA „Ventspils siltums” valdes priekšsēdētāja Vita Maula parakstīs līgumu par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu Ventspils katlumāju pārbūvei.

Katlumājas Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstruēs un tajās fosialais kurināmais (mazuts) tiks aizstāts ar atjaunojamajiem energoresursiem (koksnes biomasu).

Biomasa ir videi daudz draudzīgāka par mazutu, tās izmantošana samazinās katlu māju ietekmi uz pilsētas gaisa kvalitāti, īpaši SO2 (sēra dioksīda) izmešu līmeni.

Katlu mājās esošās iekārtas kalpo jau daudzus gadus un ir gan morāli, gan fiziski novecojušas, bet, pateicoties jaunajām un mūsdienīgajām iekārtām, būs iespēja nodrošināt nepārtrauktu un tehniski drošāku ražošanas procesu. Savukārt pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, tarifu būs iespējams uzturēt vienmērīgāku un pēc iespējas zemākā līmenī.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 12 490 000 LVL bez PVN, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums 6 000 000 LVL (50% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām).

Projekta plānotais ieviešanas laiks – 24 mēneši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: