Policija ievieš jaunu palīdzības tālruņa numuru 110, uz kuru iedzīvotāji varēs ziņot par situācijām, kad nepieciešama steidzama policijas palīdzība.

Kā šodien žurnālistus informēja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs, 110 būs sazvanāms arī no mobilā telefona, kas nav iespējams numuram 02. Saņemtie zvani nonāks katra konkrētā reģiona dežūrdaļā, no kurienes informācija par izsaukumu tiks nodota tālāk attiecīgajam iecirknim, un iedzīvotājiem nebūs vairākas reizes jāskaidro situācija.

Zvanīt uz 110 iedzīvotāji varēs brīžos, kad nepieciešama steidzama policijas palīdzība: pastāv risks vai ir apdraudēta dzīvība vai īpašums, kā arī ir bīstami satiksmes dalībnieki uz ceļa.

Lai gan numurs 110 būs sazvanāms gan no fiksētajiem, gan mobilajiem tālruņiem, tomēr īsziņas uz to sūtīt nevarēs. Kā norādīja Velšs, šo ideju policija varētu izskatīt, tomēr tās ieviešana prasītu papildu līdzekļus.

Policija neplāno veikt atsevišķu informatīvo kampaņu par numura ieviešanu, taču apsver iespēju to izvietot uz jaunajām trafaretētajām policijas automašīnām. Tāpat tālruņa numurs ir iekļauts informatīvajos bukletos, kas paredzēti tūristiem Latvijā.

Velšs atzīmēja, ka policijas pieejamība un sasniedzamība ļoti būtiski ietekmē iedzīvotāju gatavību turpmāk sadarboties ar policiju. Līdz ar to ir svarīgi reaģēt uz izsaukumiem iespējami ātri.

Tāpat arī iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) norādīja, ka ir svarīgi saīsināt laiku, kas ir no notikuma brīža līdz policijas ekipāžas izsūtīšanai uz to. Zvans uz numuru 112 prasa vairāk laika, jo nepieciešams noskaidrot, kam tas ir adresējams, kā arī iedzīvotājiem bieži nākas skaidrot situāciju atkārtoti. Numurs 110 ļaus šķirot policijas kompetenci un ietaupīt laiku.

Līdzās jaunieviestajam numuram 110 turpinās darboties arī 02, kā arī joprojām varēs lūgt policijas palīdzību, zvanot uz numuru 112.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: