Medicīniskās uzziņas transportlīdzekļu vadītājiem papīra formātā vairs neizsniegs un turpmāk ārstniecības iestādes informāciju par personu veselības stāvokli ierakstīs tikai Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Šādas izmaiņas paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas stāsies spēkā trešdien, 13.jūlijā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) norāda, ka ziņas par vadītāju veselības stāvokli ārstniecības iestādēm reģistrā jāievada jau kopš 2009.gada 1.janvāra, taču paralēli tam autovadītājiem tika izsniegtas arī medicīniskās uzziņas.

Personām, kuru medicīniskā uzziņa izsniegta pirms 2009.gada, tiek ieteikts pārliecināties par informācijas esamību reģistrā, izmantojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) e-pakalpojumus, vai ierasties kādā no CSDD nodaļām ar medicīnisko izziņu - darbinieki informāciju ievadīs reģistrā.

Grozījumi Ceļu satiksmes likumā paredz arī citas izmaiņas. Piemēram, no 2012.gada 1.janvāra spēkā stāsies aizliegums vadīt sabiedrisko transportu, ja tā vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs 0,2 promiles. Grozījumi attiecas uz D1, D, D1E un DE kategorijas transportlīdzekļiem. Patlaban spēkā esošās normas nosaka, ka šādus transportlīdzekļus nedrīkst vadīt, ja alkohola koncentrācija organismā ir lielāka par 0,5 promilēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: