Pateicoties ventasbalss.lv, SIA SkaTVvis un policijas palīdzībai, kādam jaunietim izdevies veiksmīgi atgūt savu nozaudēto telefonu. Aparāta atradējs piedāvājis viņam to atgūt ar puskriminālām metodēm.

Visai dārgais telefons HTC Wildfire (jauns maksā vairāk nekā 300 latu) izkritis Kristapam no šortu kabatas uz Lielā prospekta, kad viņš gājis uz mājām pēc zaļumballes. Nākamajā dienā Kristaps ievietoja ventasbalss.lv forumā ierakstu ar lūgumu atradējam atdot mobilo tālruni, solot atlīdzību. Pēc laika tur atsaucās kāds cilvēks ar segvārdu ss88. Viņš rakstīja, ka telefonu atradis Tirgus laukumā, un piedāvāja to vai nu atdot par 100 latiem vai arī samaksāt piecus latus par paroli, lai vismaz viņam tiktu telefons.

 

Sapratis, ka neviens viņam telefonu atdot netaisās, Kristaps aizgāja uz policiju, kas savukārt vērsās pie ventasbalss.lv, lai uzzinātu rakstītāja IP adresi. Noskaidrojot IP adresi, atklājās, ka komentārs rakstīts no kādas mājas Pārventā. Datora īpašnieks gan nebija tālruņa atradējs, taču ierakstu bija veicis viņa uzdevumā. Tālākais vairs nebija sarežģīti – telefona savācējs tika veiksmīgi uzmeklēts.

 

Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas vecākais inspektors Ivars Kurganovs skaidro, ka saskaņā ar likumu atradējam manta ir obligāti jāatdod. Ja nav zināms mantas īpašnieks, tad tā jānes uz policiju. Atradējam ir tiesības saņemt atlīdzību, taču ne vairāk kā 30% apmērā no mantas vērtības. 100 latu pieprasīšana bija neētiska un prettiesiska. Ja puisis telefonu neatdotu, viņam par to draudētu atbildība par piesavināšanos un patvarību.

 

Beigu beigās telefona atradējam un nozaudētājam izdevās vienoties par 30 latu lielu atlīdzību, kas ir trešā daļa no nu jau lietotā tālruņa atlikušās vērtības. Kristaps stāsta: kad viņš gājis tikties ar atradēju, policija viņus vērojusi no distances. Ja neizdotos vienoties, tad policija iejauktos. Kristaps ir pateicīgs portālam ventasbalss.lv, bet jo īpaši policijai, kas bijusi tik atsaucīga un operatīvi palīdzējusi. Tā viņam ir jau otrā pozitīvā pieredze saistībā ar mūsu tiesībsargiem. Pirmajā reizē viņam ticis nolaupīts maks ar dokumentiem, un arī toreiz viņš savu īpašumu atguvis.

 

Tikmēr Kurganovs cer, ka ļaundari ir skaidri sapratuši: policija ir spējīga ātri un efektīvi reaģēt uz pārkāpumiem arī interneta vidē. Tas attiecas arī uz neslavas cēlājiem interneta komentāros. «Cilvēkiem ir jārēķinās, ka arī šādos gadījumos policija var pieklauvēt pie viņu durvīm,» sacīja Kurganovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: