Vasarā pludmale atvērta dažādiem aktīviem piedāvājumiem – var gan sērfot, gan kaitot, gan atpūsties kafejnīcā Surf Saulīte.

Kaitbordists Larss Āboliņš no 28. līdz 31. jūlijam aicina piedalīties Kite Party 2011. Šajās dienās jūras krastā būs, ko darīt gan iesācējiem, viņiem organizēs divu dienu semināru, gan pieredzējušiem dalībniekiem, kas piedalīsies sacensībās.

«Ventspils pludmale ir sakārtota un labi piemērota kaitotājiem, te ir sausas un tīras koka platformas, padomāts arī par tualetēm. Galvenais, lai Kite Party laikā būtu vējš, bet esam izdomājuši, kā rīkoties arī tad, ja vējš nebūs pietiekami stiprs, praktiskās nodarbības aizstāsim ar SUP, tas ir, izmantosim lielus sērfošanas dēļus ar airiem, turklāt būs iespēja apmeklēt Piejūras akvaparku,» saka Larss.

Runājot par sacensībām, organizators atklāj, ka šoreiz nenotiks maratons, bet gan daudz nopietnāka Course Race, kur uzvarētājus noteiks vairākos iebraucienos. Sacensībās būs dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas, iespējams, ieradīsies arī vairākkārtēja pasaules čempione viļņu braukšanā no Lielbritānijas. «Kaitošana nav spēka sports, te daudz lielāka nozīme ir pareizai tehnikai un sajūtām. Kaitošana ar katru gadu paliek drošāka, tāpēc mūsu vidū arvien biežāk parādās dāmas. Latvijā varētu runāt par 25%. No vienas puses, kaitotājiem vēju patīk ķert mazā pulciņā, bet, no otras puses, dažas reizes gadā var uzrīkot arī ballīti. Izņēmums nebūs arī šoreiz, jo 30. jūlija vakarā notiksBeach Party, arī pārējos vakaros pēc nodarbībām visi draudzīgi pasēdēsim jūras malā,www.kiteparty.lv» sola Larss. 


Savukārt sērfotājs Aleksandrs Bondars aicina apmeklēt nesen atvērto kafejnīcu Surf Saulīte un izmēģināt sērfošanu.

Kā radās ideja par sporta centru, vienlaikus arī kafejnīcu Surf Saulīte?

– Pats esmu kaislīgs sērfotājs, tāpēc ir bijusi iespēja novērtēt pasaules labākās sērfošanas pludmales un pakalpojums, kas tiek piedāvāti vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem. Kopā ar sievu ceļojot un krājot pieredzi, nolēmām, ka Ventspils pludmale ir lieliska vieta, lai izveidotu līdzīgu sērfošanas centru, kurā būtu pieejama gan inventāra noma, gan apmācība. Ventpils dome pirms vairākiem gadiem izveidoja pludmalē īpašu sērfošanas zonu ar lielisku piebraucamo ceļu, kas ļoti atvieglina inventāra nogādāšanu līdz pat jūrai, un mums, Surf Saulīte darbiniekiem, ir liels izaicinājums padarīt sērfa zonu par iemīļotu aktīvās atpūtas vietu gan sērfotāju, gan citu ekstrēmo ūdens sporta veidu pārstāvju vidū. Gaidīti ir visi ventspilnieki un pilsētas viesi, kas treneru vadībā vēlas apgūt sērfošanu (var iznomāt sērfa dēļus, arī hidrotērpus bērniem un pieaugušajiem) vai pavingrot kopā ar labākajām Ventspils aerobikas trenerēm, garšīgi paēst un patīkamā gaisotnē iemalkot kādu dzērienu.

Kas vispār ir sērfošana?

– Visbiežāk cilvēki jauc sērfošanu ar vindsērfingu vai kaitbordu. Atšķirība starp šiem sporta veidiem ir šāda: vindsērfingā tiek izmantots dēlis un bura, kaitbordā – dēlis un pūķis, bet sērfošanā ir tikai dēlis ar kuru ķeram viļņus.

Dzirdēts stereotips, ka Latvijā sērfošana nav iespējama!

– Tas ir mīts, ka Latvijā nevar sērfot. Baltijas jūra tam ir ļoti piemērota, jo īpaši pamatprasmju apgūšanai. Bērniem, lai, varētu jau piecelties uz dēļa un smuki aizbraukt pa vilni, vajadzīgs tikai 30–50 cm augsts vilnīts. Savukārt, ja vēja ātrums ir vismaz 8 m/s, mūsu jūrā veidojas diezgan lieli viļņi, un sērfotāji var izbaudīt ekstrēmākas sajūtas. Sērfošanas sezona Latvijā sāks martā un ilgst līdz oktobrim, bet, protams, ir entuziasti, kas iet ūdenī pat tad, kad ārā jau snieg.

Mūsdienu skrejošajā laikmetā, kad šķiet, ka laika nekad nepietiek, sērfošana ir brīnišķīgs veids kā apturēt ikdienas steigu, pasmelties spēku no dabas – jūras, saules un vēja. Braucot pa viļņiem, var izbaudīt fantastisko brīvības sajūtu. Starp citu, sērfotāji ir ļoti draudzīgi, tāpēc, ja ķersiet viļņus, iegūsiet arī jaunus draugus!

Vairāk informācijas: www.kiteparty.lv 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: