Sākoties tūrisma sezonai, labiekārtota vēl viena atpūtas zona – Medņu iela posmā no pilsētas pludmales autostāvvietas līdz Dienvidu molam.

Būvniecības kompānija SIA Variants pabeigusi savus darbus, tādēļ objekts tiek gatavots nodošanai ekspluatācijā, informē Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks. Līdz šim tas ir bijis viens no visnolaistākajiem atpūtas zonas posmiem, kas atrodas pie pilsētas pludmales. Šis Medņu ielas posms iet gar LZS jeb bijušās Latvijas zvejnieku savienības privātajiem īpašumiem. Pēdējo 20 gadu laikā būtisku investīciju labiekārtošanā tur nav bijis.

 

Pēc remonta Medņu ielā virzienā uz Dienvidu molu būs patīkami braukt ne tikai ar automašīnu, bet arī pastaigāties vai braukt ar velosipēdu. 600 metru garās un 9 metru platās ielas posmā nomainīts segums, izveidots veloceliņš un uzstādīti daži dekoratīvi labiekārtošanas elementi, starp kuriem Kausenieks īpaši izcēla ziedu kompozīcijas ar nakts apgaismojumu. Projektu finansēja no Eiropas fondiem, jo tas ir iekļauts ostas termināļu pievedceļu rekonstrukcijas programmā. Projekta pasūtītājs – Ventspils brīvostas pārvalde.

 

Pēc Medņu ielas remonta kontrasts ar neskarto LZS īpašumu kļūs vēl izteiktāks. Vecās garāžas un administratīvās ēkas atminas vēl padomju laikus. Pirms vairākiem gadiem Ventspils domē tika prezentēts iespaidīgs jahtu ostai līdzās esošās teritorijas labiekārtošanas projekts. Saskaņā ar projektu tur vajadzētu būt vienai no modernākajām piekrastes zonas teritorijām. Diemžēl kopš tā laika nekādu ziņu par projekta virzību pilsētas dome nav saņēmusi, informē Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa.

 

«Projekts palicis tajā pašā ideju līmenī, jo tam nav izdevies piesaistīt ieinteresētus investorus,» apstiprina arī LZS pārstāvis. Kompānijai pieder vairāki īpašumi Medņu ielā – jahtu osta ar dispečerēku, administratīvā ēka, saldētava.

 

Ventas Balss jau agrāk rakstīja, ka pilsētas pašvaldība šogad īsteno visgrandiozāko ielu kompleksās rekonstrukcijas programmu 15 miljonu latu apmērā. Kopumā tiks rekonstruētas 55 ielas, vairumā objektu darbi jau ir sākušies. Kompleksā rekonstrukcija ietver ne tikai seguma maiņu, bet arī komunikāciju atjaunošanu vai būvniecību. Gandrīz visi objekti atrodas privātmāju rajonos. Žāžciemā un Jāņciemā vairākās ielās darbi jau pabeigti un iedzīvotāji tikuši ne tikai pie labiekārtotas vides, bet arī pie centrālās ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: