Latvijas BMX Grand Prix otrā posma sacensībās Madonā mūsu pilsētas sportistiem veiksme mijās ar neveiksmi, bija gan uzvaras, gan kritieni un izstāšanās.

Madonas novada sporta kompleksa Smeceres sils BMX trase bija notikumiem pilna visās astoņpadsmit vecuma un meistarības grupās, kurās pavisam kopā startēja 180 dalībnieki no sešām valstīm. Neprognozējami notikumi risinājās gan prestižākajā (Elites) klasē, gan gados jaunāko braucēju grupās. Elites klasē uz starta izgāja arī olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Matisons, kurš vēl turpina atgūties pēc traumas. Ar viņu konkurēja vairāki spēcīgi pašmāju braucēji, starp kuriem bija arī ventspilnieki Toms Mankus un Rihards Veide. Finālbrauciens noteikti vēl ilgi paliks atmiņā visiem, kas bija ieradušies uz sacensībām Madonā.

Startā kā pirmais vadībā izvirzījās Matisons, bet tikai nedaudz no viņa atpalika Mankus. Tomēr, iebraucot pirmajā līkumā, manevra trajektorija izrādījās par asu un mūsu braucējs zaudēja kontroli pār riteni, kā rezultātā krita, paķerot līdzi arī Matisonu. Krita un apstājās arī visi pārējie dalībnieki, bet vienīgajam izvairīties no sadursmes izdevās Veidem, kas pilnīgi netraucēts pirmais sasniedza finišu. Otrais finišēja Toms Skujiņš, bet trešais – pirmās kārtas uzvarētājs Kristers Lejiņš. Pēc diviem posmiem vadībā kopvērtējuma tabulā atrodas Lejiņš, otrais ir Veide, bet trešais – Skujiņš.

Latvijas Grand Prix pirmā posma sacensībās Spara braucēji izcīnīja astoņas medaļas (trīs zelta, divas sudraba un trīs bronzas), bet šoreiz bija jāsamierinās ar četrām, toties trīs ir zelta un viena bronzas. Bez jau minētā Veides zelta medaļu vēl izcīnīja Maija Bingele (līdz 10 gadiem) un Vladimirs Boltiks (līdz 12 gadiem), kuri ir arī pārliecinoši līderi savās grupās. Vecuma grupā līdz 14 gadiem bronzas medaļu ieguva Kristiāns Dāvis Līcītis.

Vēl labāko sešniekā no ventspilniekiem spēja iebraukt: Eduards Bučiņš (5. vieta) un Salvis Garančs (6.) vecuma grupā līdz sešiem gadiem; Kaspars Kukainis (5.) vecuma grupā līdz astoņiem gadiem; Rolands Pommers (5.) – līdz deviņiem gadiem; Markus Valdmanis (6.) – līdz desmit gadiem; Edgars Bingelis (5.) un Matīss Priede (6.) – junioros.

Nākamā posma sacensības paredzētas 17. jūlijā Valmieras SCO Centrs BMX trasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: