Iespēju tikties ar miljardieri un mecenātu Džordžu Sorosu Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs nav izvērtējis un nesaskata lietderību diskusijai ar Sorosu.

Ventspils mērs atzina, ka nav nopietni izvērtējis šo iespēju un nesaskatot tajā jēgu, jo, viņaprāt, šajā diskusijā katrs paliktu pie saviem uzskatiem. "Nedomāju, ka tas būtu lietderīgi," sacīja Lembergs.

Jautāts, ko viņš gribētu pavēstīt Sorosam gadījumā, ja ar viņu tiktos, Lembergs pauda, ka pateiktu Sorosam, ka "visa šī globalizācijas politika un valstu vietējā kapitāla iznīdēšanas politika kaitē šo valstu attīstībai, nacionālajai kultūrvidei un intelektam".

"Viņš jaunajās valstīs destabilizē situāciju ar mērķi iznīcināt vietējo nacionālo buržuāziju," sacīja Lembergs, piebilstot, ka par to pasaulē jau daudzi veltījuši kritiku Sorosam.

Ventspils mērs uzskata, ka, viņaprāt, Soross tāpat nemainītu savus uzskatus un šādā diskusijā katrs paliktu pie sava, un arī Sorosa īstenotā politika nemainītos.

Jau ziņots, ka, Latvijas goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš aicinājis Lembergu satikties ar Sorosu un piedāvājis noorganizēt šādu tikšanos, jo Lembergs iepriekš apgalvoja, ka valsts prezidentam Valdim Zatleram tuvu stāvošu cilvēku aprindās klīstot runas, ka Zatlers esot viesojies miljardiera Sorosa dzīvoklī Ņujorkā un saņēmis no viņa lielu naudas summu, lai prezidents palīdzētu īstenot Sorosa intereses Latvijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: