Pirmsskolas izglītības iestādes Rūķītis sagatavošanas grupiņas audzēkņi paviesojušies 6. vidusskolā – vēl tikai vasara un daudzi no viņiem paši būs pilntiesīgi tās audzēkņi.

Bērni ieradušies noskatīties izrādi Krāsainās pasakas. Tās nav sarakstījis pazīstamais dzejnieks Imants Ziedonis, bet gan 6. vidusskolas 11. klašu audzēkņi. Skolas direktore Valentīna Jankovska pastāstīja, ka latviešu bērni rakstījuši krieviski, bet krievu bērnu – latviski. Pasakas tik ļoti iepatikušās 6.–7. klašu audzēkņiem, ka viņi pasaciņas pārveidojuši uzvedumā, ko ar interesi noskatījās no bērnudārza atnākušie ciemiņi.

Daudzi bērni, it īpaši tie, kuriem nav lielu brāļu un māsu, uz skolu atnākuši pirmo reizi. Mazajai Patrīcijai, kura par savu izvēlējusies tieši 6. vidusskolu, šī nav pirmā iepazīšanās. Viņa uz skolu jau nākusi kopā ar mammu, lai apskatītu mācību telpas un, ejot rotaļās, iejustos svešajā atmosfērā.

Bērnudārza Rūķītis speciāliste Ligita Birzniece atklāj, ka laba sadarbība izveidojusies arī ar Centra pamatskolu. Topošie Rūķīša pirmklasnieki viesojušies arī šajā izglītības iestādē. Savukārt 6. vidusskolas vecāko klašu skolēni projekta nedēļu veltījuši pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu darba izzināšanai.

Šobrīd Ventspils 6. vidusskolā uz 1. klasi pieteikti 55 bērni – 20 krievu plūsmā un 35 – latviešu, stāsta skolas direktore. Viņa cer, ka līdz nākošā skolas gada sākumam bērni 1. klasē vēl pieteiksies – lai varētu izveidot divas klases latviešu plūsmā. Skolēnu skaits klasē nav ierobežots, taču, no mācību vielas apgūšanas viedokļa lūkojoties, optimālais skaits ir 23–24 skolēni vienā klasē.

Foto: Krāsainās pasakas 6. vidusskolas 6.–7. klašu meiteņu izpildījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: