Sestdienas vakarā Ventspils muzejā – Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā un Herberta Dorbes muzejā notika Muzeju nakts pasākumi.

Apskati fotogrāfijas!

Šīgada Starptautiskās Muzeju nakts tēma ir Kaimiņi, un Ventspils muzejs, iekļaujoties šajā tēmā, katrā no saviem namiem centās ko labu vēstīt par saviem tuvākajiem vai tālākajiem kaimiņiem.

Livonijas ordeņa pilī kaimiņi bija lidojoši- spoki un naktstauriņi. Visi tika aicināti piedalities kopīgas milzu lidoņlampas darināšanā zem pils stikla debesīm.

Tika darinātas arī naktslidoņu lidmašīnas.

Amatu mājai kaimiņi nebija tālu jāmeklē- tas ir Ventspils tirgus un amatnieki. Naktī muzicēja Ermoņiku spēlmaņi no Pārventas. Visa pasākuma laikā varēja svērties un mērīties, ziņkārīgākie varēja pat palūrēt pa atslēgas caurumu, ko „tas mīļais kaimiņš dar”.

Herberta Dorbes muzejā tuvākie kaimiņi ir naktsvijoles Dorbes dārzā, kurām gan ziedēšanas laiks vēl jāgaida, bet, lai tās ātrāk atrastu silto Gāliņciema nakti, vijolniece Silvija Pēdiņa ar saviem domubiedriem vijolniekiem atskaņoja uz Herberta Dorbes vijoles rakstnieka mīļākās tautasdziesmas un citus naktsvijolēm piemērotus skaņdarbus. Muzeju naktī notika arī košu naktslampinjonu darināšana muzeja dārzam. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: