LBL finālsērijā rezultāts atkal kļuvis 2:1 VEF komandā, turklāt jau trešo reizi šajā finālā uzvaru izcīnījuši viesi - BK Ventspils rīdziniekiem piekāpās papildlaikā 85:90. 

Ventspilnieki maču iesāka krietni labāk, ātri tiekot pie vairķa nekā desmit punktu pārsvaru, bet pirmo ceturtdaļu noslēdzot savā labā 27:15. Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās, viesi spēja pietuvoties pat viena metiena attālumā, tomēr puslaika izskaņā atkal veiksmigāki bjia kurzemnieki - 46:39 pēc 20 spēlētām minūtēm. 

Pēc pārtraukumā VEF īsā laikā spēja ne tikai sadeldēt savus mīnusus, bet arī izvirzīties vadībā. Trešo ceturtdaļu viesi noslēdza savā labā 68:61, bet pēdējā panāca arī deviņu punktu pārsvaru, tomēr BK Ventspils prata atspēlēties. Sākoties ventspilnieku pēdējam uzbrukumam, uz tablo bija neizšķirts rezultāts un tāds tas arī palika, pamatlaikam noslēdzotis - pēdējo metienu izpildīja Jānis Strēlnieks, taču nebija precīzs. 

Pagarinājumu labi sāka ventspilnieki, jo Strēlniekam junioram padevās trīs punktu gājiens, pēc tam izdevās arī atsisties aizsardzībā, taču iespēju tikt pie vēl lielākiem plusiem mājinieki neizmantoja. Vēl vairāk - pamazām atspēlēties izdevās VEF basketbolistiem, kas arī pārņēma vadību un galu galā noslēdza maču savā labā. Viesi svinēja uzvaru 90:85, un līdz ar to mājinieki šajā sērijā pie uzvarām vēl nav tikuši.

2:1 VEF labā, bet sērija trešdien turpināsies Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: