Pilsētas svētku laikā, augusta sākumā iedzīvotājus un viesus atkal priecēs ziedu pakāji. Šogad tos darinās jau vienpadsmito reizi.

Devīze 11. Baltijas ziedu paklāju festivālam šogad ir Es ziedu – dziedu Tev. Tā izvēlēta no gandrīz 50 interneta portālos un pašvaldības e-pastā iesūtītajiem priekšlikumiem. Domes mārketinga nodaļas vadītājas v. i. Kristīne Duļbinska atklāj, ka nosaukumu priekšlikumos dominējusi jūras tēma, kā arī spēle ar dažādām formām – kvadrātiem, kubiem utt. Izvēlētā devīze labi iekļaujas Kultūras centra plānoto svētku programmā Ventmalā, kurā dziesmai iedalīta nozīmīga vieta.

Šogad paredzēts darināt kvadrāta veida paklāju ar 2,45 m garām malām. Katras komandas paklāja nosaukumam jābūt saistītam ar kādu dziesmu, kuru pēc organizatoru iespējām arī atskaņos. Darbus vērtēs profesionāla žūrija un arī skatītāji. Šogad vērtēšanā varēs iesaistīties arī paši dalībnieki, slēgtā balsojumā nosakot savu favorītu, sola Labiekārtošanas kombināta speciāliste, atbildīgā par festivāla rīkošanu Inga Reinholde.

Ziedu paklāju festivāls ir viens no piesaistošākajiem pasākumiem visā pilsētas svētku norisē. Cilvēkus interesē ne tikai rezultāts, bet arī pats paklāju tapšanas process, daudzi labprāt izbauda darbīgo gaisotni Ostas ielas promenādē. Turklāt paklāju festivāls ir atvērts ne tikai profesionāļiem, tajā labprāt piedalās ģimeņu, draugu un domubiedru komandas.

Pieteikšanās dalībai festivālā ilgs līdz 1. jūlijam. Nolikums un pieteikumu anketas atrodamas www.ventspils.lv vai inga.reinholde@ventspils.gov.lv. Ņemot vērā lielo interesi par paklāju festivālu, komandas aicinātas pieteikties laikus.

Pērn, 10. Baltijas ziedu paklāju festivālā, ar devīzi Ziedu sakta, piedalījās: 44 komandas: 9 jauniešu grupā, 6 ārzemju komandas, 29 pieaugušo grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: