Šodien notiks maksātnespējīgās AS "Ventspils zivju konservu kombināts" (Ventspils ZKK) kreditoru sapulce, kurā plānots lemt par uzņēmuma maksātnespējas stāvokļa risinājumu.

Tā kā pašreizējais sanācijas plāns netiek pildīts, kreditoriem jālemj par citu maksātnespējas stāvokļa risinājumu. Ja kreditori vēlēsies, lai uzņēmums turpinātu darbu, jāgroza esošais sanācijas plāns. Teorētiski iespējama arī bankrota procedūra, taču šāds scenārijs esot maz ticams. "Man kā administratoram šķiet, ka nevajadzētu būt problēmām ar maksātspējas atjaunošanu," atklāja Ventspils ZKK maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs.

Stumbergs tikai pagājušajā mēnesī ar krietnu novēlošanos esot saņēmis dokumentus no iepriekšējās uzņēmuma maksātnespējas administratores Ritas Skrindas, kura šī gada februāra sākumā ar Ventspils tiesas lēmumu tika atstādināta no uzņēmuma maksātnespējas procesa. Kavēšanās ar dokumentu nodošanu jaunajam administratoram neļāva pilnībā pabeigt uzņēmuma auditu, gūt priekšstatu par finanšu situāciju uzņēmumā un sasaukt kreditoru sapulci, lai lemtu par turpmāko rīcību. Pašlaik jaunais administrators esot saņēmis gandrīz visus dokumentus, izņemot dažas kopijas līgumu oriģināliem, uz kuru pamata tika pieteikti kreditoru prasījumi.

Pašlaik uzņēmums turpina ražošanu un darbinieki algas saņem, sacīja Stumbergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: