Divpadsmit festivāla Nāc līdzās laureātu vidū ir arī Stiklu speciālās internātskolas 7. klases skolēns Edgars Volbedahts.

Festivālā Nāc līdzās piedalās arī bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām, un rāda savus talantus: dzied, dejo, spēlē teātri, runā dzeju. Vispirms notiek reģionālie festivāli, un labākos priekšnesumus un radošos mākslas darbus izvirza uz Rīgas lielo festivāla koncertu un mākslas darbu izstādi.

Izstāde notiks rudenī, bet XV Integratīvā mākslas festivāla lielkoncertā, Rīgas Stradiņa universitātes aulā, no vairākiem simtiem dalībnieku nominēja 12 laureātus, kuri uzstāsies koncertā Nāc līdzās Ziemassvētkos, ko pārraidīs arī Latvijas televīzija.

Lielkoncertā Kurzemi pārstāvēja Stiklu speciālās internātskolas 7. klases skolēns Edgars Volbedahts, kurš deklamēja Māras Cielēnas dzejoli Vētra piesit papēžus un kļuva par vienu no festivāla laureātiem. Anceniekam Edgaram festivālam palīdzēja sagatavoties skolotāja Māra Ērgle. Daiļlasīšana nav vienīgais puiša talants – viņš arī labi dzied, spēlē blokflautu, dejo tautiskās un cita veida dejas.

Šis ir festivāla Nāc līdzās 15. jubilejas gads, un tā dalībniekus bija ieradies sveikt arī valsts prezidents Valdis Zatlers un Rīgas domes pārstāvji. Ar savu uzstāšanos visus priecēja Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka, netrūka arī grandiozas jubilejas tortes. Tomēr lielākais prieks bērniem bija par iespēju uzstāties kopā ar citiem un parādīt savu talantu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: