Piektdien, 24. novembrī, plkst. 13.00 Galvenajā bibliotēkā ikviens interesents aicināts uz informatīvu pasākumu “Droša pārtika: no idejas līdz starptautiskai atzinībai”.

Seminārā būs iespēja iepazīties ar SIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs” (STC) bioloģiskās lauksaimniecības vecākās ekspertes Aiga Krūmiņas stāstījumu par vienu no STC funkcijām – bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāciju.

Savukārt Gints Rotčenkovs no SIA “SnapTest.LV” pastāstīs par drošu pārtiku, kā arī praktiski demonstrēs, kā veic testus pārtikai un dzērieniem.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar divām bioloģiski sertificētām saimniecībām Ventspils novadā. Bioloģiskās saimniecības “Cepļakalni” īpašniece Iveta Ķēniņa dalīsies pieredzē par dārzeņu un augļu audzēšanu. Savukārt Jana Berka pastāstīs gan par savu bioloģisko saimniecību “Kliņģeri” un, tā kā Jana ir reģistrējusies arī kā mājražotāja un liofilizē jēra gaļu, viņa pastāstīs arī par jēra gaļas čipsiem un dabisko pļavu produktiem. Bioloģiskā ražošana nozīmē, ka ir jāievēro bioloģiskās lauksaimniecības noteikumi.

Eiropas Komisijas mērķis ir Eiropas Savienībā nodrošināt pārtikas nekaitīgumu un dzīvnieku un augu veselību. 2020. gada maijā ES tika apstiprināta pārtikas nozares stratēģija “No lauka līdz galdam”, kas koncentrējas uz ilgtspējīgas pārtikas sistēmas nodrošināšanu ES dalībvalstīs. Pārtikas drošība un nekaitīgums ir nozīmīgs ikvienam – gan ražotājiem, gan patērētājiem. Katram patērētājam ir svarīgi būt pārliecinātam, ka viņa lietotā pārtika ir droša un tās izcelsme ir izsekojama. Pateicoties lauku saimniecībām un agropārtikas nozarei, Eiropa var lepoties ar visveselīgāko un kvalitatīvāko pārtiku pasaulē.

Dalība pasākumā: bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: