Iestājoties stabiliem, sausiem laika apstākļiem, šonedēļ uz valsts autoceļiem uzsākts asfaltēto segumu defektu masveida remonts, informē Latvijas Valsts ceļi.

Intensīvs darbs notiek visā Latvijas teritorijā, pielietojot pamattehnoloģiju ar bitumena emulsiju un šķembām. Valsts asfaltēto autoceļu bedrīšu remonts tiek veikts maršrutu prioritārā secībā vienlaicīgi visā valsts teritorijā, paredzot, ka:

·A uzturēšanas klases ceļi (visi galvenie un svarīgākie reģionālo autoceļu posmi) tiks saremontēti līdz 1. jūnijam;

·B uzturēšanas klases ceļi (pārsvarā reģionālie autoceļi) tiks saremontēti līdz 15. jūnijam;

·C un D uzturēšanas klases ceļi (vietējie un daži reģionālie autoceļi) tiks saremontēti līdz 1. jūlijam.

Diemžēl valsts autoceļu tīklā ievērojama daļa ceļu ir stipri nolietoti un atsevišķu defektu labošana šajos posmos ir neatliekams pasākums satiksmes drošības nodrošināšanai, kas būtiski neuzlabo ceļa segu tehnisko stāvokli, jo transporta un vides faktoru ietekmē periodiski rodas arvien jauni ceļu defekti.

Labvēlīgi laika apstākļi ļauj veikt arī dažu grants ceļu posmu planēšanu, lai gan joprojām te saglabājas uz pavasara šķīdoņa laiku ieviestie kravu pārvadājumu ierobežojumi. Tiek veikti arī citi ceļu ikdienas uzturēšanas darbi, tostarp atkritumu savākšana ceļu nodalījuma joslā.

Tāpat atsākusies aktīva būvdarbu sezona, un pašreiz uz valsta autoceļiem ir 29 būvobjekti, un 8 no tiem darbi atsākti šonedēļ. Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus ievērot satiksmes organizācijas kārtību būvobjektos un lokālajās ceļu remontu vietās, kā arī rēķināties ar papildus braukšanas laiku, ieviesto satiksmes ierobežojumu dēļ.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: