Amatu mājā 29. aprīlī plkst. 17:00 Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas 2009./2010.mācību gada kvalifikācijas darbu izstādes atklāšana.

Kvalifikācijas darbi pēc būtības diplomdarbi, kurus izstrādā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas beidzēji sava mācību procesa noslēgumā.

Jau septiņus gadus Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) beidzēji savus kvalifikācijas darbus veido ar kopēju devīzi. Šāgada kopizstādes vadmotīvs ir “Pilsēta 2020”. Ar eksponētajiem darbiem, domājot par nākotni, ir mēģināts trāpīt šodienas aktualitātēs. RDMV abiturienti dzīvo vienā elpā ar pārējo pasauli un piedāvā daudz aktuālo un apkārtējo vidi saudzējošā dizaina risinājumu, gan domājot par sevis radītā vienkāršu otrreizējā pārstrādi, gan piešķirot estētiski pievilcīgu izskatu ekoloģiska rakstura risinājumiem.

Jaunie dizaineri savos diplomdarbos un projektos piemērojas prasībām, ko dizainam izvirza jaunais laikmets, ­ nevis radīt vēl un vēl jaunas lietas, bet gan piedāvāt dažādu problēmu un situāciju analīzes dizaina risinājumus, kas padarītu pilsētu pievilcīgāku iedzīvotājiem, ceļotājiem.

Studenti iedziļinājās trīs veidu aktualitātēs, kas raksturo labu pilsētu:

1. Nepieciešamās jeb obligātās aktivitātes (skolas apmeklējums, sabiedriskā transporta pietura, ikdienas ceļš uz darbavietu u.c.).

2. Sabiedriskās aktivitātes, kas notiek, cilvēkiem vienlaikus apgrozoties vienā telpā (saskarsme ar citiem, vērošana, ieklausīšanās, iesaistīšanās u.c.).

3. Izvēles aktivitātes, kurās cilvēki iesaistās, ja apkārtējie apstākļi ir pievilcīgi (uzkavēties ilgāk nekā nepieciešams, pastaigāties, atpūsties uz soliņa u.c.)

Izstādē skatāmi visu 11 izglītības programmu audzēkņu kvalifikācijas darbi un kvalifikācijas darbu projekti.

Izstāde Amatu mājā būs skatāma līdz 20.maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: