Pārsistas uzacs dēļ sacensību tiesneši liedza Vjačeslavam Romaņonokam iekļūt Eiropas čempionāta sambo finālā. Tomēr cīņā par bronzu mūsu sambists neatstāja nekādas cerības Lietuvas sportistam.

Eiropas čempionātā, kas risinājās Čehijā, Prāgā, startēja divi Ventspils sambisti: Vjačeslavs Romaņonoks un Artūrs Karpenko. Pirms sacensībām bija pamatotas cerības, ka abi mūsu sportisti cīnīsies par čempionāta medaļām, bet cīņās gūtās traumas ieviesa savas korekcijas. Romaņonoks jau praktiski bija iekļuvis sacensību finālā, jo pēc punktiem pārspēja savu pretinieku (7:2). Tomēr pusminūti pirms cīņas beigām ventspilniekam pārsita uzaci, šī iemesla dēļ cīņa tika pārtraukta, un sacensību tiesneši uzvaru piešķīra pretiniekam.

Cīņā par trešo vietu Vjačeslavs lika pamatīgi trūkties sportistam no Lietuvas, kuru pārspēja vairāk nekā pārliecinoši (12:0), tādējādi izcīnot Eiropas čempionāta bronzas medaļu. Neveicās arī Karpenko, kurš cīņā par iekļūšanu finālā atsvaidzināja veco traumu – izsita plecu –, līdz ar to nespējot turpināt cīņu. Rezultātā Artūram piektā vieta un operācija, lai savestu kārtībā plecu.

Džudo un sambo treneris Vladimirs Vlasjuks sportistu veikumu, neskatoties uz gūtajām traumām, vērtē kā labu. «Arī bronzas medaļa ir jāizcīna. Romaņonokam tas ir labs panākums, jo šis tituls paliek uz visu mūžu. Žēl, ka Vjačeslavam nepaveicās un viņš neiekļuva finālā, jo, domāju, viņam bija visas iespējas cīnīties par zeltu. Vēl vairāk neveicās Karpenko, kurš guva smagu traumu – izsita plecu. Artūram būs jāveic pleca operācija, tāpēc viņš nevarēs trenēties vairākus mēnešus. Ja nebūtu šāda starpgadījuma, domāju, mums būtu vēl viena čempionāta medaļa. Visas iespējas revanšēties par piedzīvotajām neveiksmēm mums būs novembrī, kad Rīgā notiks pasaules čempionāts sambo, kurā, protams, mērķis būs iekļūšana labāko trijniekā.» 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: