Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu slēgt pārjaunojuma līgumu projekta “Dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas vienkāršotā pārbūve Kuģinieku ielā 7, Ventspilī” īstenošanai. Šāds lēmums tika pieņemts, jo Ventspils valstspilsētas pašvaldībā ir saņemts SIA “Kuģinieku 7” iesniegums par SIA “D63” saistību pārņemšanu.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība ar SIA “D63” 2023. gada 26. oktobrī noslēdza finansēšanas līgumu par pašvaldības līdzfinansējuma 99 900 EUR apmērā piešķiršanu projekta “Dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas vienkāršotā pārbūve Kuģinieku ielā 7, Ventspilī” īstenošanai. Līgums tika noslēgts, ievērojot domes 2023. gada 14. septembra lēmumu Nr.162 un domes 2022. gada 15. decembra nolikuma Nr.12 “Līdzfinansēšanas konkursa “Ēku atjaunošana vai pārbūve, nolūkā radīt īres dzīvokļus Ventspilī” nolikums” noteikumus.

Saskaņā ar finansēšanas līgumu pārbūvēto dzīvojamo māju ar 13 dzīvokļiem, t.sk. 8 pašvaldības līdzfinansētiem dzīvokļiem, Kuģinieku ielā 7, plānots nodot ekspluatācijā 24 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas datuma, t.i. līdz 2025. gada 25. oktobrim ieskaitot.

Pašvaldības līdzfinansējums tiks sniegts kā de minimis atbalsts, un tā maksimālais apjoms paredzēts 35% apmērā no būvniecības kopējām attiecināmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 350 EUR bez PVN uz vienu pašvaldības līdzfinansējamā dzīvokļa kvadrātmetru un ne vairāk kā 200 000 EUR kopsummā. Pašvaldības līdzfinansējums tiks izmaksāts pēc dzīvojamās mājas nodošanas ekspluatācijā, finansējuma saņēmēja īpašuma tiesības nostiprināšanas Zemesgrāmatā un atbilstoša rēķina iesniegšanas Ventspils valstspilsētas pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Kriska 18.03.2024, 11:59:40

    Kā dēļ tas tiek tā saputrot : SIA "Kuģinieku 7" , SIA "D63" ? Kur vēl būvnieki? Vēl viena strīpa!! Un visi grib nopelnīt? Nav ko brīnīties, ka dzīvokli tik dārgi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: