Visstiprākās vēja brāzmas pagājušajā naktī reģistrētas Ventspilī un Kolkā, kur ap pusnakti tās sasniedza 27 - 30 metrus sekundē.

Ventspilī un Ventspils novadā ziņas par lieliem vēja nodarītiem postījumiem un kritušiem kokiem nav saņemtas, taču radušies elektroenerģijas padeves traucējumi. No rīta ap plkst.7 elektrības piegāde bija traucēta 9901 "Latvenergo" klientam, bet ap plkst.9 - 11 099 klientiem. Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka visvairāk patērētāju bez elektrības šorīt plkst.8 bija palikuši Bauskas, Talsu, Tukuma apkārtnē, kā arī Ķekavā un Ventspilī. Bojājumu likvidēšanā šorīt aktīvi iesaistījušās 135 brigādes, tai skaitāVentspils apkārtnē - 3.

Ventspils ostas darbu vējš būtiski neesot ietekmējis - naktī, kā paredzēts, ostu atstājis prāmis. Pašlaik vēja stiprums Ventspils ostā samazinājies, un brāzmās tas ir līdz 14 metriem sekundē, informēja Ventspils ostas Kapteiņa dienestā.

Citviet Latvijā vēja ātrums brāzmās bija mazāks, - Rīgā - 24 m/s, no piekrastes tālākos reģionos - Vidzemē, Zemgalē, Latgalē - 15-19 m/s. Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē vēja ātrums brāzmās nesasniedza par 15 m/s.

Līdz dienas vidum vēja ātrums brāzmās būs 15-19 m/s, Latvijas ziemeļu un centrālajos rajonos vietām līdz 23 m/s. Visā Latvijas teritorijā ir nokrišņi - lietus, Vidzemē, Latgalē - ar slapju sniegu.

Dienas gaitā vēja ātrums mazināsies, laika apstākļi nedaudz uzlabosies, - pēcpusdienā uzspīdēs saule, bet temperatūra paaugstināsies vien līdz +8 grādiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: