Divu nedēļu ilgu pirmssezonas treniņnometni Itālijā aizvadījuši mūsu pagājušā gada Latvijas čempioni Rodeomotobraucēji.

Jaunā motosezona ir klāt, tāpēc svarīgi ir ne tikai tas, kādā fiziskajā kondīcijā atrodas braucēji, bet arī – kādas ir viņu braukšanas iemaņas. Ziemas periodā ar braukšanas treniņiem Latvijas apstākļos ir ļoti sarežģīti, tādēļ nereti mūsu braucēji izmantoja Igaunijas slēgtās halles pakalpojumus. Tomēr, lai sasniegtu augstākos mērķus, bez silto zemju nometnēm nevar iztikt, tāpēc mūsu Rodeobraucēji aizvadījuši arī divu nedēļu ilgu sagatavošanās ciklu Itālijā.

«Šī bija viena no desmit gadu laikā labākajām nometnēm,» priecīgi iesāk Rodeo kluba direktors Arvis Sanders. «Pirmkārt, laika apstākļi bija ļoti labi – silts un saulains, kā arī tikai divas dienas pirms mūsu ierašanās beidzās lietainais laiks. Nometnes sākumā bija plus 18 grādi, bet pirms došanās mājās jau īsti vasarīgs – plus 24. Otrkārt, uzsvaru likām uz to, lai veiktu pēc iespējas vairāk braukšanas stundu, kas bija mūsu svarīgākais uzdevums. Lai startētu labā līmenī, pirms sezonas būtu nepieciešams veikt 50 braukšanas stundas. Nometnē mēs veicām astoņu stundu nopietnus treniņus, kas, protams, ir par maz, bet labāk nekā nekas. Latvijā pirmssezonas treniņus var aizvadīt Liepājas Laumas trasē, bet tur jau kādus 30 gadus nekas nav mainījies. Var nobraukt stundas piecas, tad braukšanai nav vairs tās pievienotās vērtības. Itālijā trenējāmies Milānas reģionā, kur mums tika piedāvātas desmit dažādu segumu un sarežģītības pakāpju trases, kādas Latvijā nav pieejamas.»

Jau šīs nedēļas nogalē viens no Rodeo līderiem Toms Macuks, kā arī MX Sumata braucējs Niks Apfelbaums piedalīsies Eiropas čempionāta pirmajā posmā Krievijā, Sočos. Pavisam Eiropas čempionātā paredzēti astoņi posmi. Sanders Macuka izredzes vērtē kā labas: «Domāju, ka sezonas noslēgumā Macukam Eiropas čempionāta kopvērtējumā jābūt labāko braucēju Top 5. Ir jābūt attīstībai, tāpēc jāmēģina sevi pierādīt ārpus Latvijas. Tāpat Macuks startēs arī kādā tuvākajā Pasaules kausa posmā un Latvijas čempionātā, ja tie nesakritīs ar Eiropas čempionāta kalendāru.»

Runājot par šī gada sastāvu, Sanders apstiprināja, ka lielākoties tas palicis nemainīgs: «Komandas kodols lielākoties saglabājies tas pats, kas pagājušogad. Cīnīsimies ar tiem sportistiem, kuri ir lojāli Rodeo. Pirmās sacensības plānojam aizvadīt 23. aprīlī, kad notiks Latvijas čempionāta pirmais posms. Protams, līdz tam vēl jāpaveic daudzi sagatavošanās darbi, jāsakārto tehnika un ekipējums.» 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: