Šodien Ventspils 1.ģimnāzijā notika pilsētas vides olimpiāde “Baltijas jūra” vispārizglītojošo skolu 8. klašu skolēniem.

Vides olimpiādi kā vienu no vides izglītības pasākumiem Zilo karogu kustības ietvaros organizēja Vides izglītības skolotāju metodiskā apvienība (vadītāja – Ventspils 1.ģimnāzijas ģeogrāfijas skolotāja S. Dzindzuka) sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļu.

Tā noritēja kā komandu sacensības, katrā komandā darbojās četri dalībnieki. Olimpiādē piedalījās Ventspils 1. ģimnāzijas, 3.,4.,5.,6.vidusskolas, 1. un 2.pamatskolas, kā arī Vakara vidusskolas komandas. Katrai komandai bija jāveic deviņi dažādi uzdevumi, parādot savas zināšanas un izpratni par Baltijas jūras ūdens resursiem, augiem un dzīvniekiem, valstīm, kas atrodas Baltijas jūras piekrastē, kā arī Zilo karogu kustību.

Visvairāk punktu olimpiādes uzdevumu izpildē ieguva 4. vidusskolas komanda. Tajā savu skolu pārstāvēja skolnieki I. Prince, I. Krūkle, T. Ģigulis un A. Surins, kurus olimpiādei sagatavoja skolotāja I. Bērzniece. Labus rezultātus uzrādīja arī pārējie olimpiādes dalībnieki – par ieguldīto darbu un atbalstu paldies viņu skolotājām D. Sametei (2. pamatskola), V.Bērzlejai  (5. vidusskola), S. Dzindzukai (1. ģimnāzija), I.Burkai (6.vidusskola), I.Belovai (3.vidusskola), G.Razgaitei (1.pamatskola), J.Freimanei (Vakara vidusskola) .

Vides izglītības pasākumu organizēšana Zilo karogu kustības ietvaros sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un skolotāju metodiskajām apvienībām jau kļuvusi par tradīciju. Maija vidū plānots 2010.-2011.mācību gada vides izglītības konkursu noslēguma pasākums, kurā Ventspils pilsētas dome godinās to dalībniekus un skolotājus.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: