2010. gadā mūsu valstī bija ap 600 pasta nodaļu. Tagad plānots samazinājums līdz 71. Latvijas Pasta vadība apgalvo, ka akcionārs – valsts – pieprasa uzņēmumam strādāt ar peļņu. Vai Latvijas Pastam būtu jāpilda arī sociālā funkcija – nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem pieejamus pakalpojumus iespējami tuvu viņu dzīvesvietai?

– Pieņemsim – jums pieder lielveikals 5000 kvadrātmetru platībā. Ja tas strādā ar zaudējumiem, tad kas, pēc pasta loģikas, jādara? Jāsamazina tirdzniecības platība! Ja samazināsiet tirdzniecības platību līdz nullei, tad nebūs veikala un nebūs arī zaudējumu. Latvijas Pasts iet šo ceļu – pasta nodaļu skaitu tuvināt nullei un atskaitīties, ka nav zaudējumu, nevis domāt par to, kā pasta nodaļas padarīt par daudzfunkcionālu servisa un mazumtirdzniecības centru, kurš aizpilda kādus robus servisā. Ja pasta darbinieks, kas veic tieši pastam raksturīgas funkcijas, tirgo arī citas preces, jūs varat palielināt šīs darbības efektivitāti. Vienkārši Latvijas Pastam ir vāja vadība un tā faktiski pieņem lēmumu liegt lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju, kas nedzīvo pilsētās, pasta nodaļu pakalpojumus. Piemēram, Ventspils novadā ir viena pasta nodaļa Ugālē, un man tur šad tad vajag aizbraukt. Ziniet, kāds viņiem ir darba laiks? Darba dienās no plkst. 7 līdz 14. Nevienā dienā darba laiks nav no 13 līdz 18. Brīvdienās nestrādā. Uz ko orientēts tāds darba laiks? Ja jūs darba dienās strādājat no 8 līdz 17 un nedrīkstat aiziet prom no darba, vai jūs varat nokļūt pasta nodaļā? Tāda ir pasta darba filozofija. Kam pieder pasts? Valstij. Kas vada Ventspils brīvostu? Valsts. Kā strādās Ventspils brīvosta? Tikpat labi kā Latvijas Pasts – tāpēc, ka to vada valsts.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Heinrich 09.02.2024, 14:59:09

    Vai tad Puzes pagasta "Vecupēs" pastnieks vairs neiegriežas?

  • 0
    Janis Zvejnieks 09.02.2024, 15:08:13

    Nu tad piesakies par padomes vaditaju.Veca padome atkapas,taka vari pieteikties un darbiba sevi pieradit.

  • -1
    yolo 09.02.2024, 15:44:56

    Esošā pasta vadība pieņem nepopulārus lēmumus lai cīnītos ar iepriekšējo vadību saimniekošanas sekām. Ja ventspilī tagad nāktu jauna vadība pie varas, tad tie ar tiktu kritizēti par esošo situāciju, jo pie mums politiskā atmiņa cilvēkiem ir ļoti īsa

  • -1
    Krišs Daugulis 09.02.2024, 22:42:47

    Čalis vispār krastus sajaucis.
    Ir aizdomas, ka "kosī" uz plānprātību, lai izvairītos no "čoka"

  • -1
    Krišs Daugulis 09.02.2024, 22:45:57

    Nekad neaizmirsīšu, kad tas latentais man ieknieba un pēc tam iesita.
    Tas bija 4vsk

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: