Sestdien, 20. janvārī plkst. 14.00 un 18.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”, kura izveidē apvienojušies režisors Valdis Lūriņš, komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, Latvijas Nacionālā teātra aktieri un grupa "Baltie lāči".

Latgales cilvēku spēks un humora dzirksts, kā arī vairāk nekā simt nospēlētas "Latgola.lv" izrādes iedrošinājušas tās autorus veidot koncertuzvedumu "Atgriežamies Latgolā". Latgaliešu stāstus pierakstījusi Danskovīte, īstena latgaliete.

Koncertuzveduma veidotāji saka: "Kas gan var būt interesantāks par patiesiem stāstiem... Stāstiem, kuros klausoties, mute paliek vaļā. Latgales stāsti ir stipri un krāsaini kā Latgales keramika. Daudzus Baltinavas stāstus jūs esat iepazinuši gan Danskovītes lugās, gan arī Latvijas Nacionālā teātra izrādēs "Latgola.LV" divās sērijās, kur daļēji mēģinājām runāt latgaliski. Lai kādi vēji ir pūtuši, Latgale kā Latvijas priekšpostenis, kurš visos laikos ir turējies godam. Jo, ja šim novadam dara pāri, latgalietis var būt strašnis. Ja vajag, mietu paņems rokās!"

Vērtē Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dace Bonāte: "Danskovītes skatījums uz cilvēkiem ir ārkārtīgi vērīgs un labestīgs, viņas sarakstītā komēdija ir ļoti pozitīva un mīļa. Arī Valda Lūriņa skatījums uz cilvēkiem vienmēr ir cilvēkus ļoti mīlošs un pozitīvs, un, manuprāt, tie arī ir divi galvenie šī uzveduma veiksmes komponenti."

Latgales stāstus izspēlēs un izdziedās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Indra Burkovska, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Voldemārs Šoriņš un Mārcis Maņjakovs.

"Dzejnieka Jāņa Petera "Latgolas.LV" tekstos un komponista Valda Zilvera mūzikā būsim kopā arī ar īsteniem Latgales patriotiem – grupu "Baltie lāči" un solistu Andri Baltaci," piebilst izrādes režisors Valdis Lūriņš un aicina: "Cerams, ka skatītāju sirdis uzrunāsim ar komiskām un reālām epizodēm, muzikālu dauzīšanos, kā arī sadziedāsimies labi zināmajās un trakajās latgaliešu dziesmās."

Koncertuzvedumu organizē SIA “Art Management Group”. Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: