Ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu darbu Izglītības pārvaldē oktobrī uzsāka piesaistītā speciāliste – finanšu ekonomiste Lelde Kronberga.

Sešu mēnešu laikā jaunajai speciālistei ir klājies labi. Viņa ir apmierināta ar darba vidi, veicamajiem pienākumiem, kolektīva atsaucību un draudzīgumu.

Lelde saka: „Man ļoti patīk gan pats darbs, gan kolektīvs, gan atmosfēra. Darbs atbilst manām interesēm, šeit man ir iespēja iemācīties un uzzināt daudz ko jaunu, kas nodrošinās manu profesionālo izaugsmi. Esmu ieinteresēta strādāt vēl labāk, celt savu kvalifikāciju. Projekta laikā esmu iemācījusies strādāt ar dažāda veida dokumentiem un projektiem, un ceru, ka varēšu arvien vairāk pati piedalīties pašvaldības darbā ar savu redzējumu un ieteikumiem.”

Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis atzīst, ka piesaistot finanšu ekonomistu, ir samazināta Izglītības pārvaldes darbinieku pārslodze. Leldes amata pienākumos ietilpst organizēt grāmatvedības uzskaiti, veikt kā Eiropas Savienībās fondu, tā arī citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu budžeta plānošanu un izdevumu uzskaiti, nepieciešamo atskaišu gatavošanu un citus līdzīga rakstura darbus.

Kā iemeslu dalībai projektā Slavinskis min to, ka Izglītības pārvaldes apkalpojamo projektu skaitam ir tendence pieaugt, kas attiecīgi pārslogo Izglītības pārvaldes grāmatvežus. Ņemot vērā to, ka Latvijā ir noteikti piemaksas ierobežojumi 20% no pamatalgas, grāmatvedim bieži vien nav iespējas izmaksāt projektu ietvaros paredzēto atalgojumu.

Izglītības pārvaldes kolektīvs ir apmierināts ar Leldes veiktā darba rezultātiem. „Veicamie pienākumi, uzdevumi tiek izpildi kvalitatīvi un noteiktajos termiņos. Viņa veiksmīgi sadarbojas ar vispārējās izglītības iestāžu darbiniekiem, pašvaldības iestādēm un komercsabiedrībām. Priecājamies par jaunās speciālistes ienākšanu kolektīvā. Šodien nav viegli atrast kompetentus speciālistus. Nepieciešama augstākā izglītība un vismaz 3 gadu darba pieredze attiecīgajā jomā. Visbiežāk speciālistiem pietrūkst pieredzes, lai darbu veiktu kompetenti,” saka kolēģi.

Jāpiebilst, ka ESF projektā Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana tika piesaistīti arī speciālisti darbam Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā un Ekonomikas nodaļā. Projekta īstenošanas periods: 2010.gada septembris – 2012.gada janvāris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: