AAS Balta darbinieku kļūdas dēļ klients iedzīvojas materiālos zaudējumos. Atvainošanos viņš saņem vien tad, kad par notikušo sāk interesēties Ventas Balss.

 Veselības apdrošināšanas polisi bijušais vecākais referents Zigurds Piļķis, aizejot no darba Valsts meža dienestā, pārpirka no bijušā darba devēja. Polises derīguma termiņš beigsies tikai šī gada decembrī. Tā kā veselība sākusi šķobīties, Piļķis nolēmis polisi izmantot un uzlabot veselību rehabilitācijas centrā Līgatnē.

Polisē norādīts, ka šādiem mērķiem klients var tērēt 250 latus, ko apstiprinājusi arī klientu apkalpošanas speciāliste Baltas filiālē Ventspilī. Tomēr līdz tam piecas dienas vajagot pavadīt stacionārā, kur apstiprinās konkrēto diagnozi. «Ja vajag, tad vajag,» spriedis Piļķis un licies slimnīcas gultā. Pēc izrakstīšanās atkal devies uz Baltu – tur darbiniece apliecinājusi, ka viss kārtībā, lai tik braucot projām, bet garantijas vēstuli rehabilitācijas centram nosūtīšot pa pastu.

Tā klients sakravājis somu un 14. martā devies vairāk nekā 300 kilometru garajā ceļā uz Līgatni. Taču tur viņu sagaidījis pārsteigums – vēstules nav bijis un arī tādas naudas, lai no savas kabatas apmaksātu uzturēšanos rehabilitācijas centrā, arī nē. Piļķis sazvanījies ar Baltu.

Pēc skaidrošanās un triju stundu ilgas gaidīšanas uzzinājis, ka šādas garantijas vēstules apdrošināšanas firma vairs nesūta, bet par rehabilitāciju klientam jāmaksā pašam. Tikai pēc tam polisē paredzētā summa tiek atmaksāta atpakaļ. Lai lietderīgi izmantotu dīkās stundas, Piļķis bija paguvis veikt vienu centra piedāvāto procedūru.

Par to samaksājis turpat pussimtu latu, posies mājup. Piedzīvotā stresa dēļ veselība sākusi klibot vēl vairāk, bet ceļā tērētā nauda norakstīta zaudējumos. Palicis rūgtums un Piļķis savos pārdzīvojumos nolēmis dalīties ar Ventas Balsi

AAS Balta ārējo komunikāciju vadītāja Kristīne Martinsone, noskaidrojusi lietas apstākļus, atzina, ka darbiniece Ventspils filiālē, solot klientam nosūtīt garantijas vēstuli, kļūdījusies: «Šādas vēstules vairs nesagatavojam. Darbiniece to nezināja.» Martinsone sarunā ar Ventas Balsi apliecināja apdrošinātāju gatavību kompensēt maksu par Līgatnē veikto procedūru.

Taču Piļķim šādu iespēju darbiniece, kura marta beigās pa tālruni atvainojās par radušos nepatīkamo situāciju, šādu iespēju nepiedāvāja. «Tēlotā ieinteresētībā viņa apvaicājās, vai esmu jau atgriezies mājās? Viņi taču ļoti labi zina, ka Līgatnes pakalpojumus nemaz neizmantoju!» sašutis par formālo darīšanu stāsta Piļķis. Uz jautājumu,  klientu apkalpošanas speciālistei piemērots kāds sods, Martinsone atbildēja, ka sods visai apdrošināšanas kompānijai esot neapmierināts klients: «Tas grauj kompānijas prestižu.»

Ventas Balss neapmierinātību ar apdrošinātāju darbu pēdējā laikā uzklausa ne pirmo reizi. A/s Hansa dzīvības apdrošināšana radījusi klienta neapmierinātību ar izmaksāto atlīdzības summu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: