Teātra namā “Jūras vārti” šodien plkst.18 tiks atklāta ievērojamā Latvijas fotomākslinieka Sergeja Kondrašina darbu izstāde „Underwater Photo ballet”, kurā piedalīsies arī autors.

Izstāde veidota no 20 autora oriģinālfotogrāfijām, kuras vēlāk iespiestas foto albumā ar tādu pašu nosaukumu. Pēc būtības albums Underwater Photo Ballet ir multimediāls projekts – unikāls pat pasaules mērogā. 60 lappušu albumā ir 23 krāsu un 19 melnbaltas fotogrāfijas, kurās iemūžināti Latvijas baleta trupas solisti Elza Leimane un Raimonds Martinovs, izpildot iemīļotas baleta ainas zem ūdens! Turklāt fotografēts tieši zem ūdens, bez montāžas!

Albumā ievietotas arī fotogrāfijas, kuras uzņemtas darba procesā gan uz Latvijas Nacionālās Operas skatuves, gan aizkulisēs. Šīs ilustrācijas vēl vairāk akcentē zemūdens fotogrāfijas sirreālo efektu. Albums ne tikai sevī ietver īstus mākslas darbus, bet arī pats ir patiess mākslas darbs. Albuma tirāža ir ierobežota, 500 autora numurētas kopijas.

Fotogrāfijās redzamas ainas no baletiem: „Romeo un Džuljeta”, „Korsārs”, „Karmena”, „Gulbju ezers” un „Žizele”.

Izstādes laikā ikvienam būs iespēja iegādāties unikālo albumu un piedalīties labdarības akcijā, kuras būtība ir – par visiem no albuma pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem iegādāties anestezioloģijas aparātu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļai. Tāpēc Sergejs Kondrašins jau iepriekš pateicas katram, kurš iegādāsies šo izdevumu, tādā veidā palīdzot bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: