Divas dienas Jaunrades namā valdīja teātra mūza – šeit notika IV Latvijas skolu un jauniešu teātru festivāla Kustības turpinājums Augškurzemes dalībnieku skate.

Ventspilī bija ieradušies 15 bērnu un jauniešu teātra kolektīvi no Kuldīgas, Kandavas, Dundagas, Talsu un Tukuma novadiem un, protams, paši ventspilnieki. Mūsu pilsētu skatē pārstāvēja trīs kolektīvi. 1. ģimnāzijas teātra studija (rež. V. Draviņa), kas šogad atzīmē 10 gadu jubileju, žūrijai rādīja fragmentu no uzveduma Atkal, atkal ir debesis pušu– V. Šekspīra Spītnieces savaldīšana. Jaunrades nams bija deleģējis teātra Savējie (rež. I. Kalniņa) visjaunākos dalībniekus ar dzejas uzvedumu Āzīša piedzīvojumi un teātri Mēs(rež. V. Perepeļica) ar V. Krasnogorova drāmu Cietsirdīgā stunda.

Valsts izglītības satura centrs skolu un jauniešu (dalībnieku vecums – no 6 līdz 21 gadam) teātru festivālu organizē jau ceturto reizi. Tas notiek vairākās grupās (izrādes un literārie uzvedumi, skatuves runas konkurss, ielu teātru priekšnesumi, teātra sports) trīs kārtās: 1. – pilsētās un novados, 2. – reģionos, bet finālskate un festivāls – Rīgā. Kura no 15 Augškurzemes teātru izrādēm jūlija sākumā piedalīsies finālā, uzzināsim, kad būs beigušās visas reģionu skates, kurās eksperti vērtē izrāžu atbilstību iecerei, aktieru un režisora darbu, kā arī māksliniecisko noformējumu.

Foto: Jaunieši no 1. ģimnāzijas teātra studijas festivāla skates ekspertiem piedāvāja savu Spītnieces savaldīšanas versiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: