Laikā starp Pirmo adventi un Ziemassvētkiem pilsēta ir tik skaista – sniegota un izrotāta. Tas ir brīdis pārdomām un atziņām, lai atskatītos uz paveikto, novērtētu to, kas mums jau ir, un plānotu nākotnes ieceres.

Domāju, ka šogad izdarīts daudz – pacienti novērtē uzlabojumus Ventspils slimnīcā, kur tagad ir jauna Uzņemšanas nodaļa un Laboratorija. Pilsētas dienvidu daļā, kur ventspilnieki izvēlas veidot savas mājvietas, esam radījuši jaunu kultūras centru –  Gāliņciema bibliotēku, tādējādi arī pabeidzot pilsētas bibliotēku tīklu. 

Top jaunas darba vietas – pirms dažām dienām pabeigta vēl viena jauna ražošanas ēka lidostas rajonā. Savukārt, rūpējoties, lai jaunajām ģimenēm būtu dzīvesvietas, esam ieviesuši pašvaldības līdzfinansēšanas programmu īres māju būvniecībai. Ērtai un patīkamai iedzīvotāju ikdienai turpinām uzlabot pilsētas infrastruktūru: tiek remontēti ielu segumi, labiekārtoti pagalmi, siltinātas ēkas, mainīts apgaismojums.

Gan ventspilniekiem, gan pilsētas viesiem pieejama vissezonas atrakcija – Ventspils rodelis, kam nākamgad varētu pievienoties vēl viens aktīvās atpūtas objekts bērniem un jauniešiem – veloparks Reņķa dārzā. Pavasarī apmeklētājiem durvis vērs Piejūras brīvdabas muzeja jaunā ēka ar ekspozīciju par Ziemeļkurzemes tradicionālo dzīvesveidu.

Šajā īpašajā Ziemassvētku laikā aicinu atvērt savas sirdis labdarībai un atbalstīt visus, kam nepieciešama palīdzība. Mēs turpinām rūpēties par senioriem un mazaizsargātajiem – šogad palielināti visi sociālie pabalsti, savukārt, bērni bāreņi pārcēlušies uz jaunām mājām Vecpilsētā.

Ar gandarījumu atceramies Ventspils koru lieliskos panākumus un lepojamies ar mūsu sportistu sasniegumiem Latvijas, Eiropas un pasaules mērogā.  

Novēlu, lai katram stipra veselība, gandarījums par padarīto, lai pietiek laika sev un saviem mīļajiem un rodas skaisti sapņi, ko piepildīt nākamajā gadā! 

Lai atnāk Ziemassvētku brīnums, lai veiksmīgs un mierpilns Jaunais 2024. gads!

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 24.12.2023, 09:25:52

    To veloparku Reņķa dārzā gan labāk nebūtu pieminējis.
    Bet-ko gan no lembergista var gribēt...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: